24rodopi.com/Регион

В колко часа трябва да си на „Маказа“, за да избегнеш километричните колони от чакащи за преминаване в Гърция автомобили?

Това е един от най-често задаваните въпроси в групата ГКПП Маказа - трафик и полезна информация (Makaza/Μακάζα) във Фейсбук.

„Наредих се в 5:23 часа (на малката снимка)  и минах за 28 минути. Бавенето идва от проверката на децата, но някои коли се задържаха изключително дълго и дразнещо (може би не си носят копие на Удостоверението за раждане на детето). След мен започна да се трупа опашка“, пише един от потребителите тази сутрин.

Много родопчани тази сутрин пътуват към близките плажове Фанари, Ароги и др. Те ще се върнат в следобедните часове. Освен това за "половин България и цяла Румъния" изборът на път към Гърция е през "Маказа".

7 пъти на еднодневен плаж в Гърция за 450 лева, но може и по-евтино - 7 пъти по (10 лева плюс 4 евро), но с храна от вкъщи (видео) - тук

В групата има информация и за снимка от събота, на която се вижда дългата колона, стигнала до голямото мостово съоръжение.

„Само да поясня за тези, които смятат, че на „Маказа“ няма такъв мост. Има и се намира на 2 800 метра преди граничния пункт. Отваряйте картите и следващият път, когато пътувате от/към „Маказа“, обръщайте повече внимание на красивата българска природа“, пише Филип Койчев.

Изграждането на този виадукт бе от най-трудните етапи в строителстовото на пътя от разклона за Подкова до "Маказа".

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/7/23 08:40

    Това е виадукт. Висок е 35м.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/7/23 19:04

      Виадукт и мост е едно и също да кажем че виадукта може да е съставен от няколко съоражения(мостове) но по своето същество и смисъл е мост

      Изтриване
  2. Анонимен16/7/23 09:33

    Опашки ще има до като не влезем в Шенген! Но нали сме много умни българите и все се правим на Шменти капели, та ще си чакаме по опашки

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/7/23 23:32

    Не знам, на мен ми прилича на виадуктът на Мийо̀.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.