24rodopi.com/Темата+

Районна прокуратура в Кърджали сезирана с трета жалба срещу М. К. за извършена поредна имотна измама на гражданин за сумата от 100 000 лева.

В прокуратурата срещу него са образувани две преписки, това ще е третата.

От жалбите става ясно, че кърджалийски брокер на имоти се представя за собственик на сграда, която показва на купувач, казвайки им „Аз съм собственикът, избирайте!“. Следва предварителен договор и посещение при нотариус за заверка само на подписите. Парите се превеждат по сметка на друг близък на „разводача“ в сградата, който работи по подобие на прословутата схема на излежалия вече присъдата си за имотни измами строителен предприемач Христо Русев - продава нещо, което не е негово.

Един от измамените е 90-годишен кърджалиец, който също превел 100 000 лева по сметката на роднината на посредника. Средствата са от дъщеря му, която живее в чужбина, и която също била на оглед на бъдещото жилище преди време.

„Понятие си нямам, че някой продава от мое име мои апартаменти. Ще коментирам след като полицията и прокуратурата си свършат работата“, гласи реакцията на собственика на имота.

По първите две преписки са извършени графологични експертизи, доказващи, че подписите в предварителните договори са положени от М. К.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/8/23 09:29

    М.К. - кой е? Нали сте журналисти? В момента и друг може да му превежда пари.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/8/23 09:35

    М.К!Смело и сигурно си тръгнал по стъпките на Х.Р…

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/8/23 10:28

    Е кажете кой е, та да не стават и друг подобни случаи.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/8/23 14:03

    Да не е Мариян Кавракиров?🤔

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.