24rodopi.com/Политика
Почетен гражданин на Кърджали стана автор на парламентарен скандал, който ще разтресе вероятно обществото и ще провокира неправителствени организации към активни действия. Скандални думи на депутата от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов в почивката на заседанието на парламента за промените в Закона за домашното насилие предизвикаха възмущение.
„Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички ку*ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го напрайха на маймуна“, се чува да казва Рашидов, който не се усетил, че микрофонът не е изключен.
Думите му са отправени към зам.-председателите на парламента Никола Минчев и Росица Кирова при почивка на заседанието, когато се предполага, че микрофоните не работят. Оказа се обаче, че тези на председателската катедра са включени и думите на Вежди Рашидов влязоха в преките телевизионни предавания на парламентарното заседание.
Репликата на Рашидов веднага предизвика скандал в социалните мрежи.
„Ние никога не сме очаквали нещо различно от Вас - отношението към дълбоките обществени проблеми винаги е било такова. Затова няма закони и работещи институции. Затова от началото на годината са били убити 12 жени - но Вие ги наричате по друг начин, нали? И те ли влизат в изречената по-нагоре квалификация или са само изнасилените? Вие сте срам за цяла България! Призоваваме да си получите заслуженото за тази реплика, защото ще останете в историята с нея! ВЕЖДИ РАШИДОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА!", обявиха на фейсбук страницата си от "Български фонд за жените".
Часове по-късно от пресцентъра на ГЕРБ разпространиха извинение от страна на депутата Рашидов.
"Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие", се казва в извинението на Вежди Рашидов.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

31 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/8/23 17:31

    И дядо така почваше да пие сутрин, докато ние още баничката не бяхме изяли, и по икиндия таковаше майкото на всичко и всички. Като му правехем забележки, рукаше - я да не съм депутатин да ми търсите сметка.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/8/23 18:01

    Какво може да се очаква от един човек който закри театъра в Кърджали носещ името на майка му, голямата Кадрие Лятифова. Само един не чист човек с комплекси може да закрие театър който носи името на майка му. Ти си срам и позор за Кърджали!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/8/23 18:02

    I e prav i ne e no pokrai pliavata gori i drugoto

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/8/23 18:08

    Кой го направи този почетен гражданин?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/8/23 18:14

    Прав е човекът! Сега с всяка, с която се скараш за нещо, ще бъде насилие. А това, че тези те правят на балама и си развяват байряка, където им кефне, няма проблем. Абсолютно съм против всякакъв вид насилие, вярвам, че с разговор се постига всичко, но не може несъгласието да се води насилие в нечий очи. Просто човекът е казал на глас това, което всички мислим

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/8/23 18:21

    И още е в парламента и ги търпим

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/8/23 18:28

    Този удари и полицай

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/8/23 18:49

    И народа мисли по същия начин, но когато депутат се изкаже така се вдига голяма врява. Вярно е казал човека! Не се ли наричат к**ви, жените които имат "интимна връзка" с женени мъже.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/8/23 19:49

      А женените мъже какво правят при тези к..ви?

      Изтриване
  9. Анонимен7/8/23 19:00

    Само така Веждичка, всички курви ще пропищят сега. Курви сбогом.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/8/23 19:08

    Добре, че не сме в нормална европейска държава, защото този ичкиджия не го виждам повече

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/8/23 19:28

    Аз не мога да разбера кой му дава право да говори по тоя начин?Просто с всеки изминал ден ставаме по-зле заради точно тези хора и само и единствено БЛАГОДАРЕНИЕ на тях сме в това положение!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/8/23 19:59

    Няма значение. Важното е, че най-великия градоначалник на земята, с любов и мисъл в сърцето към подопечните си направи всичко по силите си за да отвори градския басейн. Нека Господ да го дарува с още 100 мандата и 100 години здраве и живот.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/8/23 20:09

    Самата истина

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/8/23 20:16

    Ами прав е! Като ги позабравят, започват да се “фукат” кой ги е “изнасилил”.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен7/8/23 20:28

    Ало 72 годишния, ти до 100 години ли смяташ да седиш в Народното събрание и то на първия ред . Не си ли вече пенсионер ?

    ОтговорИзтриване
  16. Стоян7/8/23 20:32

    Веждито винаги е бил и е ЧОВЕК със собствено мнение и характер. Сега герб жени и джендъри ще циврят. Относно закриването на театъра кръстен на името на покойната майка с приятели е споделял. НЯМА РЕЛИГИЯ КОЯТО ДА ПОЗВОЛЯВА ЧОВЕК ИЛИ ИНСТИТУЦИЯ ДА СЕ КРЪЩАВА НА ПОКОЙНИК. При едни мажоритарни избори хора като ВЕЖДИ РАШИДОВ винаги ще печелят. Курви и педераси докато в България живеят хора като ВЕЖДИ РАШИДОВ няма да спите спокойно, видяхме днес реакцията десадуловската.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/8/23 15:12

      И това го е казал безбожникът с комплекси Вежди Рашидов, халал да ви е, щом го боготворите. От кога цапнатият в устата е човек със собствено мнение, а не е ли грубоват, безпардонен и още подобни определения

      Изтриване
    2. Анонимен8/8/23 15:14

      съберете му изцепките на едно място и ще видите, че са повече от творенията му

      Изтриване
  17. Анонимен7/8/23 20:56

    Кой има топки да му отнеме почетното гражданство , а да видим.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/8/23 15:13

      бог забавя, но не забравя, отнася се и за обществото

      Изтриване
  18. Стоян Колев7/8/23 20:58

    ВЕЖДИ РАШИДОВ е избран от народа суверена , независимо от коя партия е избран тези думи ги казва в ПАРЛАМЕНТА **ОЗАГЛАВЯВАМ КОМЕНТАРА СИ ГЛАС НАРОДЕН ГЛАС БОЖИ**

    ОтговорИзтриване
  19. Да му се отнеме титлата почетен гражданин на Кърджали...Срам и Позор е....точно този индивид затвори театъра в Кърджали която се казваше на неговата му майка...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/8/23 09:58

      той се срамува от майка си, защото знае при какви обстоятелства е починала, обществена тайна.

      Изтриване
  20. Анонимен7/8/23 21:14

    Подкрепям го.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен7/8/23 21:22

    До18:49-а как се казват мъжете,които изневеряват,на половинките,си пе.з.м.к.искаш и жена ти да сложи рога.аа

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен8/8/23 13:39

    Той има предвид и мъжките курви в парламента ,които никак не са малко.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен8/8/23 15:03

    Прав си е човека

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен8/8/23 15:08

    Tolko mnogo dupki po trotoarite i asfalta...tolko mnogo hora nemat raven pat, velosipedni alei, trotoari, voda, tok, podhodiasti patni tabeli...vai...tolko mnogo hora invalidi v invalidni kolichki niamat dostap v pasportna i danachna slujba, noi, adresna registracia, biblioteka, muzei, galleria, autobus, vlak, pojarna slujba, apteka...vai...samo tochni raketi na tochno miasto sa nujni...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.