24rodopi.com/Темата+

„Алексей Петров беше оневинен в Специализирания съд. Който бъде оневинен в Специализирания съд - пораждат се съмнения. Затова беше закрит Специализираният съд и Специализираната прокуратура. Бяха закрити заради тези съмнения.

Тези съмнения витаеха около самия Алексей Петров и неговата дейност. Всички казваха - той е работил за службите. Дайте един положителен пример за нещо, което той е свършил за страната. Един пример. Но аз мога да дам много примери за обратното“, заяви журналистът и собственика на сайта „Фрогнюз“ Огнян Стефанов в сутрешния блок на Нова тв.

И още:

„И много хора са преживели тежки моменти в живота си, а някои не са ги преживели. Например един от основните свидетели по обвинението по "Октопод" - Георги Цветанов, който всеки ден предупреждаваше прокуратурата и МВР, че Алексей Петров ще го ликвидира. Няма го човекът.

Другият основен свидетел - Пламен Устинов, бивш служител на НСО, до вчера включително е малтретиран и преследван от хора и от самия Алексей Петров. Защото беше основен свидетел по това дело.

Той разкри невероятни неща. И затова съм съгласен, че това е мит, че Петров е щял да се връща в службите. Кой ще приеме Алексей Петров от партньорските ни служби?"

Огнян Стефанов е от малкото журналисти, които познават в детайли живота на убития вчера Алексей Петров – Трактора.

"Аз от години се занимавам с личността Алексей Петров. Смея да твърдя, че познавам много детайли от неговия живот и бизнес. Смятам, че много хора биха имали мотив да желаят неговото премахване. Фактологията във времето го доказва. Според едни е трети, според други - четвърти опит за покушение срещу него. Тези факти показват, че той е бил през годините мишена не веднъж и се е забърквал в ситуации и с хора, които по този начин са решавали нещата.

Вчера чух, включително от политици, лидери на партии, например на БСП, че се завръщат мутренските времена с убийството на Алексей Петров. Само че от БСП забравят, че той беше подчинен на БСП, на Първанов, на Румен Петков. Някой от политиците я нарече мафиотска държава.

Ако е мафиотска държава, то не защото е убит Алексей Петров, а защото не е осъден. И много като него са били убити, защото не са били осъдени. Защото са били недосегаеми за правосъдието. Сега, след неговото убийство, много прокурори и съдии са в лоша позиция, защото той ги е държал с компромати и сега ще се търси тази картотека“, твърди Стефанов.

През годините се твърдеше, че хора на Алексей Петров са пребили с чукове Стефанов.

На излизане от столичен ресторант в центъра на София на през септември 2008 година журналистът бе нападнат и зверски пребит от трима мъже с маски на главата.

„Може би не мога да го докажа, но побоят върху мен дойде от Алексей Петров. Може би не мога да го докажа чисто фактологично, но от неговите закани, които аз съм преживял и семейството ми, мога да кажа, че от него дойде", коментира Огнян Стефанов.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.