24rodopi.com/Общество

Използването на израза „български турци“ от ръководството на най-голямата изселническа организация в южната съседка – „Балгьоч“, предизвика лавина на негативни коментари в социалните мрежи, а скандалът се пренесе и в медиите в Бурса.

Гневът на нашенците бил предизвикан от публикация на Дружеството за култура и солидарност на балканските преселници по повод годишнина от смъртта на дисидента Нури Тургут Адалъ.

„Почитаме с уважение и милосърдие Нури Тургут Адалъ, образцова фигура, претърпял изгнание, затвор и болка в борбата за правата и свободата на българските турци, посветил 23 години от живота си на каузата, и незабравимите герои на този борба“, гласът постът на „Балгьоч.

След реакциите текстът е коригиран, като вместо „български турци“ е използван изразът „турци от България“.

„Няма скрит мотив. Всеки знае нашата чувствителност като ръководство по темата. Забелязано е и коригирано веднага", споделя пред сайта „Днес в Бурса“ председателят на „Балгьоч“ Емин Балкан.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/8/23 08:57

    Ам че те да си български турци какво лошо са написали

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/8/23 09:31

    Bulgar Tük’ü Değil Bulgaristan Türk’ü

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/8/23 10:20

    НЕ МЛЯКО С ХЛЯБ АМ ПОПАРА ИЛИ ХЛЯБ С МЛЯКО БРАВООО !!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/8/23 10:21

    Ей шшш аз пия само бира с чипс но чипс с бира не ям никога !!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/8/23 11:56

    Значи не Али касап,а касап Али.А не е ли време вече да се избере кмет с каскет.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/8/23 14:16

    Редакцията-по хлъзгав лед се пързаляте,озаптете се!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/8/23 14:57

      Редакцията отразява истината! Балгьоч са казали bulgar turkleri, защото в Балгьоч са агенти и възродители!

      Изтриване
  7. Анонимен8/8/23 14:47

    Towa pseudo dwiżenie za prawa i swobodi e izgradeno i slużi samo i samo za zabluda ,rodenite w geografskata szirina nareczena Bilgaria,ne mogat da bidat nareczeni ''bilgarski'' a,rodeni w Bilgaria ,,,

    ОтговорИзтриване
  8. zafer Ertürk8/8/23 22:13

    Споко.
    От години всички дернеци в Турция са на хранилката, чрез бизим парти БГ службите им пълнят гушите.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.