24rodopi.com/Образование

Първият звънец удари за 100 първокласника в община Момчилград.  Броят на учениците в първи клас през тази учебна година е с 20 повече в сравнение с миналата. Всеки първокласник получи комплект с ученически пособия от първа необходимост, осигурени от община Момчилград. Комплектите съдържат тетрадки по български език и по математика, скицник, гланцово блокче, цветни моливи, флумастери, пластилин, ножички и други пособия. Всеки комплект съдържа и специално послание от кмета на общината Илкнур Кязим.

Общо 1 158 ученици, с 38 повече от миналата година, ще се обучават в шест общински, едно държавно и едно частно училище в общината. Във всички учебни заведения първият учебен ден започна с тържества, много емоции, усмивки и цветя.

Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим беше на откриването на учебната година в СУ "Н. Й. Вапцаров". Представители на общината имаше във всяко едно от 8-те училища.

"Вярвам, че новите предизвикателства в образованието ще бъдат възможност за воля и упоритост за нови знания. Нека пазим традициите на българското училище и умножаваме успехите му!

Пожелавам на всички ученици, учители и родители много сили и ентусиазъм, за да градим заедно нашето бъдеще", заяви в приветствието си Илкнур Кязим".

"Нека новата учебна година бъде предизвикателство, което с труд, упоритост и отдаденост ще преодолеете", заяви директорът на СУ "Н. Й. Вапцаров" Валя Чанева.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.