24rodopi.com/Общество

Няма да се изливат два тона мляко от протестиращи между Кърджали и „Маказа“. Отменя се планираното затваряне на пътя за ГКПП "Маказа-Нимфея" в понеделник от земеделски производители.

Идеята беше на председателя на сдружението „Обединени български животновъди“ Бойко Синапов, но Източните Родопи ще останат в периферията на бунта срещу правителството.

Протести на животновъди и земеделци ще тресат цялата страна в понеделник

Общонационален земеделски протест за спасяване на българското земеделие обединява редица организации, фермери и земеделци. Поводът за ескалиране на напрежението в земеделския сектор е решението на Народното събрание за непродължаване на забраната за внос на селскостопански стоки от Украйна. От новосформирания инициативен комитет съобщиха, че подобни действия от страна на българската управа ще доведат до сериозни загуби и кризи в българското земеделие.

Протестните действия в страната и столицата ще започнат от 18 септември с начален час 10.00 ч., като ще включват блокиране на гранични пунктове, главни пътища и автомагистрали. Редица градове, сред които - Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Димитровград, Свиленград, Разград, Шумен, Плевен, Русе и още много други се включват в националните шествия.

От инициативния комитет формулираха 5 основни искания, сред които първото и основно е продължаване на забраната за внос на пшенични култури от Украйна и въвеждане на забрана за внос на плодове и зеленчуци, млечни продукти, месо и месни продукти и пчелни продукти от Украйна. Земеделската общност настоява също за изплащане към земеделските производители на пълния размер на компенсациите вследствие на войната в Украйна и отпадане на тавана на помощта, както и за незабавно изплащане на държавната помощ за компенсиране на земеделските производители със 100 процента пропаднали площи.  Сред исканията е и осигуряване на помощи за производителите на грозде, картофи, оранжерийна продукция и тютюн.  Междувременно премиерът акад. Николай Денков обяви зърнопроизводителите за терористи,  заради необмислените протестни действия. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/9/23 09:32

    Браво в област Кърджали победихме терористите. Доживяхме баща да нарича децата си терористи.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/9/23 10:48

    Бойко що се се излагаш бе,ще те изядат вълците

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/9/23 10:58

    Бойко Синабов е хитър ! Дига пушилка, пъчи се, снима се и...се скрива в миша дупка. Ни лук ял, ни лук мирисал !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/9/23 11:53

    Ukraintsi van ot Balgariya Te si jiveyat bezplatno I ne haresvat Ako iskat da jiveyat v BG dayte im rabota stiga ve4e Naroda mizeruva a te na kraybrejieto Sa6toto imalo voyna ha siktir

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/9/23 12:04

    Значи Бойко Синабов е от страната на премиера, а не от страната на ТЕРОРИСТИТЕ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/9/23 14:56

    Бойко е една дребна мишчица! Той, на две магарета слама не може да раздели!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/9/23 15:48

    Обединените животновъди на Синабов не могат и една лъжица мляко да съберат, камо ли два тона.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/9/23 16:28

    Бойко е от антитерористите най добрия овчар сред тях.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/9/23 20:27

    Бойко синапов е измамник ,лъжец кръдец, иполучава неправомерно субсидии ит 15години насам .Да му направят проверка в животновъдните му обекти и ще видите че той няма животни ,а само ушни марки -С този вальо от момчилград са в схема за животновъдни обекти без животни .При проверка прехвърлят животни от един обек в друг

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.