24rodopi.com/Спорт/Регион

Момчетата са строени. Усмихнати, едва сдържат вълнението си. Готови са за… поредната тренировка по футбол.

На всички въпроси отговарят с хорово „Да“.

А те са: Харесва ли ви да играете футбол; това ли е най-великата игра;  с желание ли идвате на тренировка…

Едно „Не“ поне да имаше, но няма.

Това са момчетата на Джебел, които искат да станат шампиони, тренирайки ежедневно в една чудесна база за футбол. 40 деца са всеки ден под опеката на президента на местния  футболен клуб Метин Халил и треньорът Бехчет Салиф. Три възрастови групи, които дават всичко от себе си.

Болшинството смятат Роналдо за най-великия играч. Искат и да ритат един ден направо в „Реал“-Мадрид. Но първо да минат през… „Левски“.

Ентусиазъм, хъс, настроение, така преминава всяка тренировка на най-малките таланти на футбола в Джебел.

Уникална база, игрища, изкуствени терени, но не е достатъчно.

„Стадионът ще бъде ремонтиран. Настилката ще бъде подменена с естествена трева. По-здравословно е, на изкуствената са възможни по-чести контузии. До края на годината започва ремонтът. Общината и кметът Неджми Али са се погрижили за това“, споделя президентът на клуба Метин Халил. Самият той бивш футболист. Предстои и поставяне на козирка над трибуните.

„От десет години се мъчим да възродим футболът в Джебел. Нито едно дете не плаща такса, нито за екипи, анцузи, транспорт, всичко се поема от Общината“, споделя Метин.

Година и половина молби му е коствало като време, за да върне обратно в града Бехчет Салиф, който да поеме заниманията с децата. Треньорът е прекарал 20 години в Нидерландия. Откривател на футболни таланти.

„Не съжалявам, че се върнах. Никак. Най-хубавото за мен е да се занимавам с децата. Вече от три години го правя. Когато вдигнат купа и се окичат с медали, тяхната радост предизвиква сълзи в очите ми и ме кара да продължавам“, споделя треньорът, който е бил наставник дори на президента на клуба.

Футболната школа се развива с много бързи темпове. Все повече деца искат да играят в чудесната база, която ще стане еталон и ще вдигне нивото на спорта в региона.

„Всичко е заради малките. В момента, в който им кажем, че предстои турнир, и как да има ще спят на терена“, казва Бехчет.

Ходят на турнири, а съвсем скоро започва първенството, което сами са си организирали след изключването на десетки клубове от БФС.

„Едната седмица децата идват в Джебел за мачове, после сме в Момчилград, Ивайловград, Рудозем, Мадан, Златоград, без участието на БФС. Просто, за да спортуват децата“, допълва Метин Халил.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/9/23 15:21

    Нова естествена тревна настилка, ето това е най голямата новина! Голям си Неджми Али, качествен ръководител с визия. Знаеш, можещ. Една от върховните глупости, които сътвори предишното ръководство на общината беше да разкопаят и бетонират тревната настилка на стадиона защото една шепа псевдо бизнесмени си напълниха гушите от това унищожение. Фирмата на Господин Гаарашъм Камиларов разруши стадиона, символа на Джебелчани. От тази работа си облажиха Евробари и Черен Петър. Слава на великия Аллах че дойде Неджми Али и над Джебел отново изгря слънце.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.