24rodopi.com/Коментари/Политика 

Тръгнете нахранени, търпеливи и мъдри към „Сарая“. И не казвайте, че отивате при Ахмед Доган, истината е, че той ще дойде при вас.

Всичко знаещ за Вас. Затова – по-скромно с хитростите.

 

Това не са съвети към туристи, на които им предстои посещение в базата на ДПС в столичния квартал „Бояна“, а полезни неща за кандидатите за местна власт от област Кърджали, на които днес им предстои „изпит“ пред Доган.

Някои могат да почерпят за 4-годишен кметски мандат още тази вечер, други ще бъдат разочаровани. Дори в живота на избирателите е така, какво останало за първенците.

На някои ще им извира отвътре да благодарят на Шефа в рими, други ще натискат яростно педала на газта на колата по магистралата, а в купето кънтежът ще бъде нецензурен.

 

Това, което ще се случи на 29 октомври е само протоколът от решенията, които ще се вземат в „Сарая“ на 17 септември. Хубаво, лошо, това е положението.

Това е кърджалийският принос към младата българска демокрация. Не е важен изборният ден, важно е Доган да те избере 40-ина дни преди това.

 

А защо „нахранени“, ще реагира някой. Защото кърджалийската група трябва да влезе в базата в 12.30 часа, но няма как това да се случи. Защото преди това са мераклиите за власт от областите Търговище и Бургас, а там ври и кипи. Интригата е на макс.

Докато колегите ядосват Доган вътре, нашите ще опознаят улицата пред „Сарая“.

Бордюрът е удобен за седалищните части на тръпнещ в очакване, но уморен от чакане за реда си. Няма значение колко голяма работа си, колко много пари имаш – там, на бордюра.

 

Очаквайте и неочакваното от Доган. Оня ден един отворко от Смолянско, отговарящ за Златоград, бил сюрпризиран от почетния председател: Ти в рудник влизал ли си?

Оня със самочувствието без покритие продължил в глуповатия си стил: Другата седмица имам час за влизане!

Разбира се, Доган няма да попита „Кой от вас е преплувал „Водното огледало“?. Почетният почита водещите депесари в Кърджалийско. И освен всичко – „бастион“, „паметник на ДПС“, „всеки 5-и глас е с кърджалийски корен“, знае, че край Арда такива типажи като „златоградския“ няма как да виреят.

-- 

Тази дописка е написана точно за 15 минути и затова може да изглежда непълна, неизгладена, неосолена, неукрасена. Ама казва истини.

Представете си, вместо да води интервю, Доган да каже на кандидатите от Кърджалийско: Пред вас имате лист и химикал и 15 минути да напишете мотивационно писмо „Защо искам да съм кмет“.

Оня, дето не е учил до 11 клас, но има диплома за висше образование, да започне да се превива на две и да тича извинително към тоалетната. Както и и да бъде последван от още няколко души, за които „изпитът“ пред Доган е само една неделна екскурзия до „Сарая“ и обратно на село.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/9/23 11:02

    Днес е часът на истината и всичко е в ръцете на г-н Доган. А при него селски тарикатлъци просто не минават. В Кърджали може да заблуждавате електората с това колко сте велики и незаменими, но като се качите на кантара на г-н Доган ще видите колко тежите. Колкото и да се опитвате да поднасяте погрешна информация, че уж всичко е наред в Кърджали номерата ви няма да минат защото големия лидер има подробна информация за всеки един от вас. Величието на г-н Доган е в това да черпи информация от различни източници извън партийната структура по места. Дори и този коментар ще стигне до него. Г-н Доган, ние вярваме на Вас и на вашите мъдри решения, а не на онези които днес ще бъдат при Вас!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/9/23 12:51

      Вярвай си. Нищо добро не е излезнало от сараите за народа. Да си гледа обръчите.
      На хората им е писнало от статуквото в ДПС и манипулациите с етническата карта.
      Тези номера вече все по-трудно минават. Пълнят се само казани по мевлиди, а хладилниците на хората са празни.

      Изтриване
    2. Юсуффф17/9/23 15:29

      Дръндарския коч го интересува кой най много ще му изсипе в джоба ,тъй че едва ли ще има изненада.Никой не го е еня за раята,просто бизнес.

      Изтриване
  2. Анонимен17/9/23 11:41

    Ле ле....!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/9/23 12:45

    Едно е да те подкрепи Доган друго е Иван

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/9/23 13:21

    Щом всичко знае,значи има нещо като държавна сигурност около себе си.Някои му
    носят информация,демек доносници.Вече скоро ще направи стажа на Живков,както
    изглежда може и да го надмине.Такива са добрите ученици.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/9/23 12:12

      Нищо не си разбрал от коментара по-горе. Информацията не я получава от уж своите, а проверява на база резултати от работата на структурите си по места. След като няма добри или поне задоволителни резултати, търси причините. т.е. анализира. Това, че черпи информация отвън, не означава непременно доноси. Нима в живота не е така. В едно семейство, ако има определен проблем родителя също търси причини, източници и прочее.

      Изтриване
  5. Анонимен17/9/23 13:26

    Успех на кандидатите! Важното, макар трудно, ХОРАТА ДА СПЕЧЕЛЯТ!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/9/23 14:12

    Evet arkadaşlar
    Bugün çok enterasan bir gün olacak
    Kırcaali’ye bilmem ama ???
    Momçilgrad da değişiklik beklenmiyor
    Oraya giden adayların yarısı şov yapmaya gidiyor.
    Alkolikler ! Kendini beğenmişler !
    Ajanlar ve hayatında hiç bir yerde başarı gösteremiyorlar?
    Artık geleceğini sadece belediyede görenler !!!
    Bugün hayalleri suya düşecek ?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/9/23 14:19

    Toy e navsjakade,vizda 2i200 .Kogato sazdali nov avtomobil iskali da go narekat Russia.Stalin zapalil lulata si i popital za kolko chte prodadat stranata si.Togava sa rechili da promenjat imeto mu...

    ОтговорИзтриване
  8. Въпросът защо и за какво се бори един кандидат кмет трячва да го получи на всички нива без значение.И тогава ще се види и багажът им.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/9/23 15:07

    Доган знае генетичните кодове и шифри на Кърджалийския Турчин, познава всички шейтански и селски тарикатлъци, които са заложени в индивидите по тези земи. И затова му е най приятно да се заиграва с Гърджалите. Яжте пилаф и гласувайте за Аамед Дуван.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/9/23 15:32

    Агата колкото и на интересен да се прави,мухата слон няма да роди тъй че отново ще гледаме стария сериал. Време е Шиши да застане начело,доказано умен е.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/9/23 15:36

    Дреме му на Доган за стадото...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/9/23 16:25

    Очаквайте ИЗНЕНАДИ

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/9/23 17:41

    До 14.12 Абе гьотверен такъв, кой те пита за твойто мнение. Съкъйса ти защо не отиде, ще си глътнеш езика като видиш Доган. Ти да не си направил състояние, всички там са дали нещо за партията и имат право а не като теб интригант на маса

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/9/23 23:53

      Abe boş kafalı götveren
      Belli ki senin düşüncen sadece zenginlikten geçiyor
      benim demek istedim
      Bu adayların çoğuna baktığında
      İnsan olarak neler başardıklarını demek istedim
      Belliki sen de oradan ekmek yiyorsun ve bir umutlarım var birileri gelsin de adam olalım diye
      Senin gibi adamları yönetimden Allah bizleri uzak tutsun

      Изтриване
  14. Анонимен17/9/23 18:49

    Раята чака !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/9/23 09:48

      Раята да се вземе в ръце и да ги омете. По-високи данъци, нови сини зони... все на неин задн.ик се пишат.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.