24rodopi.com/Коментари/Политика

Днес - 26 септември, ще стане ясно дали Ерол Мюмюн ще стане кмет на Кърджали на първи тур или победата му ще бъде отложена за балотажа.

Както вече писахме, в края на „изпитите в Сарая“ Ахмед Доган обявява не името на кандидата на ДПС за кмет на Кърджали, а името на бъдещия кмет. Почетният председател на партията знае как диша, мисли и гласува избирателят в община Кърджали. Затова си позволихме да напишем, че на 19 септември бе избран новият кмет, а 29 октомври ще бъде само един протоколен изборен ден.

 

Сега си позволяваме една скоба – дали Ерол Мюмюн ще спечели с респектираща преднина още на 29 октомври, или победата му ще се отложи за втория тур, зависи днес каква кандидатска листа за общински съветници ще регистрира кърджалийското ДПС в Общинската избирателна комисия.

Преди Доган да реши кой да е кандидатът, ОбС на ДПС изпрати в Централния предизборен щаб проектолиста, която може да се събере в едно изречение: Интереса клати феса!

В нея присъстват носители на порочни практики, интриганти, парцеладжии, перачи на пари, има дори слуга на тайните служби на тоталитарния режим. Има едни вписани имена, зад които стоят между 5 и 150 избиратели (леко сме завишили - б. р.). Всеки от тях си знае скромните възможности и затова тези от избираемите позиции крещят да не бъдат позволени преференциите, че да не бъдат изпреварени от опашкарите, сред които може да се появи някоя изненада, както Ферди Мурад направи на предишен вот - яка подкрепа и от 41-во място направо в тройката. Уредилите се в списъка си пазят номерцата и не мислят за резултата, защото са наясно, че трите букви „Д-П-С“ ще се погрижат и за добрата калкулация и за скриване на тъжната истина за листата - дефицит на авторитети.

Ако проектосписъкът не претърпи сериозна промяна (7 от първата 10-ка носят негативи), това ще бъде лошо начало за Ерол Мюмюн. Одобреният от Доган бъдещ кмет бая зор ще види по време на предизборната кампания, особено в областния град, а в мандат „2023-2027“ ще се поболее от притеснения.

 

По принцип председателят на Общинския съвет има представителни функции, както му викат още – „разкарва си костюма“. Ако листата „Интереса клати феса“ остане в сила, то представителността и разкарването на костюма ще бъдат прехвърлени на кмета, а управлението на „Белия кораб“ ще бъде в ръцете/интересите на две-три съветнически групички.

И понеже жителите на град Кърджали много добре знаят кой кой е в проектолистата, Ерол Мюмюн да не очаква активност в града и завръщане на пасивните и ядосаните на ДПС обратно в ДПС. Тази листа носи репутационни щети и на Ерол Мюмюн, и на Ахмед Доган.

*

От първото интервю в медия (24rodopi.com) на бъдещия кмет:

-Среща те човек в парка и ти казва „Този град е ужас!“, какво ще му отговориш?

-Ела, и нека заедно решим проблема.

 

Тази листа ще те провали, г-н Кмете!

Не я ли промените, хората от „Интереса класи феса“ няма да позволят да управляваш с гражданите.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/9/23 09:57

    Браво на редакцията и на Илхан Андай. Ние истинските депесари вярваме повече на вас, отколкото на ръководството на Общинския съвет на ДПС Кърджали и на тези съветници от които нищо не става. Ще гласуваме за Ерол Мюмюн, но категорично няма да гласуваме за тази листа съставена от ясладжии които смучат кръвта на кърджалийци през последните години. Заради тях се срамуваме ние!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/9/23 10:53

    Е е закакво нормалните хора да излязат да гласуват, ако нищо няма да се промени.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/9/23 18:08

      Старите чакали връзват ръцете на новия на морски възел.Ще го вкарат и него в схемите и ще гледаме пак стария криминален филм.

      Изтриване
  3. Анонимен26/9/23 14:01

    Г-н Андай, критикувайте градивно особено тези от бъдещия Общински Съвет. Те ръководят града и Общината ни! Кметът е само изпълнител! Ако Вие като журналист мълчите пред грешките на управлението, нищо няма да се подобри. Напротив -ще става по-лошо!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/9/23 15:23

    Няма управия в тази проста държава

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.