С номер 1 - Гласът на младите хора

24rodopi.com/Избори

В тази кампания социалистите участват с един млад отбор с ясни каузи, идеи и решения по сериозните, наболели проблеми в нашия град. Залагат на толерантния, диалогичен и позитивен тон. Безсмислени са обвиненията, важни са решенията и визията за бъдещето. Защото „все пак и тук хора раждат се, дишат, мечтаят, сред тревоги и слънчеви дни подир своето щастие бягат“.

Костантина Карабоюкова, кандидатът на “БСП за България” за кмет на община Кърджали, е най-младата сред останалите кандидати в местния вот. Младостта си тя определя като предимство, тъй като младите хора са пълни с мечти, поставени цели и амбиции. Нейните са тясно свързани с любимия й град Кърджали. Град, в който е родена и израснала, в който живее, град, в който се е омъжила за голямата си любов и заедно отглеждат двете си деца.

“Като майка на две палави момчета искам те да живеят в приятна среда. Грижата за един град е като грижата за едно семейство, но в по-голям мащаб”, казва Костантина, която за приятелите си е просто Тити. Най-често кърджалийци я срещат по парковете, където поддържа добрата си фигура, тичайки с децата. Сред младите майки тя намира вдъхновение и съмишленици, заедно споделят трудностите по отглеждането на поколението. Общите им проблеми правят Тити още по-решена да се опита активно да ги разреши.

Животът й, разбира се, не започва с брака и децата. Още в ученическите си години тя е брилянтен математик, явяващ се на състезания на високо ниво. След поредното изключително представяне получава лична покана от тогавашния директор на математическата гимназия в Пловдив, впоследствие зам.министър на образованието Кирчо Атанасов, да се премести в града под тепетата. Може би това е първият път, в който Тити избира Кърджали. Завършва кърджалийското СУ „Отец Паисий“ с пълен отличен и отива в Пловдив, за да следва в Техническия университет.

Всеки неин следващ избор отново е Кърджали. Вече инженер, Костантина се завръща в родния град. „За мнозина навярно е скучен. В който друго, освен да се влюбиш, просто няма какво да се случи“, както се пее в една популярна песен. За Тити е съдба!

Костантина казва, че преди е имала много приятели, но сега повечето са извън страната. Поддържа с тях постоянни контакти и знае колко им липсва родния град. Сигурна е, че хората, които са в чужбина, биха се завърнали да живеят в  Кърджали, когато се подобри стандартът на живот. И това я мотивира още повече да осигури добра среда - за тези, които биха се завърнали и за всички като нея, които искат да останат.

Изборът Кърджали е пряко свързан с избора на партньор в живота. Съпругът на Тити, Величко Карабоюков, е познато име не само в града, а и в спортните среди в страната. Седем пъти той е вадил Богоявленския кръст от водите на Арда и носил благословията в дома си... Голяма е заслугата му и за успехите по водна топка на децата на Кърджали. И това е спорт с голямо бъдеще, но с проблемно развитие поради липса на стратегия в местната власт. За Костантина работещият закрит басейн е приоритет в действията на бъдещия кмет.


Едно от най-трудните неща е да бъдеш майка и да съумееш да възпиташ добри деца. Изисква се много търпение и упоритост. Човек се сблъсква с нови ситуации всеки ден и се учи в движение да се справя с тях. Именно заради това, Тити смята, че е подходяща да бъде кмет на най-мултикултурния град в България - изпълнен с хора с различни нрави и култури, които имат нужда от човек, който да изслушва проблемите им и да им предлага решение.

Когато говорим за решения, Костантина Карабоюкова изготви програма в три насочености, които обхващат всички жители на общината - за младите хора, за младите родители и за тези, които искат да останат да живеят в Кърджали.

Сред най-належащите проблеми, за които има решение са подобряване на инфраструктурата, поддържане на чистотата, облагородяване и запазване на зелените площи и пространства, ремонтиране на детските площадки, придвижване на процедурата за отварянето на приюта за бездомни животни.

“Бъдещият Кърджали е красив в нашите очи - ще Ви го разкажем, ще Ви го покажем, ще го заслужим”, казва Костантина Карабоюкова, която е решена да се бори за всеки глас и се надява да я подкрепят и онези разочаровани граждани, които до този момент не са подкрепяли никого.

Едно е сигурно, изборът на Тити винаги е Кърджали!

НОМЕР 1

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/10/23 20:25

    Успех на младостта ! Тази млада дама заслужава подкрепа! За силата, за желанието да застане и промени статуквото!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.