24rodopi.com/Общество

До два месеца ще има решение по делото за застреляния ловец край момчилградското село Чобанка. И двете страни обжалваха условната присъда пред Апелативния съд в Пловдив, научи 24rodopi.com.

Припомняме, че трагедията се разигра на 27 февруари м.г. Двама мъже на 40 и 30 години решават да ловуват хищници…

„Подсъдимият и пострадалият били приятели. Тръгнали поотделно на лов. Срещнали се и решили да пътуват с колата на пострадалия. Спрели на едно място, където забелязали лисица. Подсъдимият слязъл пръв. Не видял, че приятелят му слиза от предната врата и стрелял по лисицата, но куршумът попаднал в главата на пострадалия, който починал на място“, става ясно в хода на процеса.

Окръжният съд в Кърджали призна за виновен 40-годишния Х.С. в причиняване на смъртта на 30-годишния М.Н. поради немарливо изпълнение на правно - регламентирана дейност - ловуване, представляваща източник на повишена опасност, вследствие на нарушение на нормативно регламентирани правила за боравене с оръжие и извършване на лов.

Виновният ловец получи две години и 4 месеца „лишаване от свобода“. Изтърпяването на наказанието бе отложено с 5-годишен изпитателен срок, решиха окръжните магистрати в Кърджали.

„Делото е обявено за решаване. Това ще стане в законоустановения срок“, посочиха за 24rodopi.com от Апелативния съд в Пловдив.

Каквото и да е решението, то може да бъде обжалвано и пред Върховния съд.

На снимката: Жертвата

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/10/23 14:14

    Така ли е заведено в деловодството - „Видя лисица, но застреля колега“, толкова сте острумни, че няма накъде........поставете се на мястото на роднините, нещастници!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/10/23 16:05

    УСЛОВНА ПРИСЪДА = КЪРДЖАЛИЙСКИ СЪДИИ ! Срещу какво ??? Само питам и не чакам отговор .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/10/23 18:00

    Българско правосъдие убивай невинни хора няма да получиш наказание или затвор ще си на свобода да ви Е.... и закона и убиеца хаккъ...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/10/23 18:22

    Ох ох няма оправия тази страна. Разбирам роднините на починалия, но закакво обжалва подсъдимия.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/10/23 18:36

    20си 30 годинки за стрелеца на лисици и вече ще рязличава човек от лисица. Условна за убийство даже и във Пакистан не дават а България живеят по времето на Хитлер жалкооо.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/10/23 19:15

    Срещу пари

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/10/23 10:32

    tuka rabotata e druga murad znae6e kade e skrito imaneto na kastro i hakka se vazpolzva ot sitoaciata murad e ubit umi6lenno

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.