Самуил Крумов/24rodopi.com/Коментари/Общество

Крепост, бастион или вече обор. Всичко чухте по темата „Кърджали“ по време на кампанията. Партийните дъвки за пред електората. Постижения, надграждане, дупки, кучета, крави…

Познатите проблеми.

Бърз поглед към предходния местен вот през 2019-та. Кандидатът на Движението излиза победител с 16 182 гласа. Втори е Никола Чанев с 9056, трети Милко Багдасаров с 3001, четвърти Радослав Милев с 649. Общо осем кандидати. Но дори сборът на седмината опоненти на ДПС, барабар тези, отбелязали „Не подкрепям никого“, дава резултат от 14 341. Недостатъчен.

Вотът в неделя. Ерол Емин Мюмюн е новият кмет на Кърджали с 60,25% изборна подкрепа. За него са гласували 15 588 избиратели. Втори е Никола Чанев от ГЕРБ, за когото са гласували  3 754-ма (14,51%). Третата Даниела Петрова от „Възраждане“ е подкрепена от 2 845 души, което прави 11,00%. Радослав Милев, ПП-ДБ – 1 397 гласа, 5,40%; Константина Карабоюкова, БСП – 1 255 гласа, 4,85%; Митко Синабов, „Заедно за силна община“ – 377 гласа, 1,46%; Гюлшен Садулла, НДПС – 117 гласа, 0,45%.

С други думи, всяка от партиите бележи спад. С изключение на новия играч „Възраждане“ и Радо Милев, който пък е увеличил двойно гласовете.

Накратко за кампанията - скучна, преди край Арда да пристигне Делян Пеевски, който в „кафе темпо“ начерта пътя към успеха. На Ерол не му се наложи да ниже тютюн или прави мекици (както Хасан Азис навремето), но пък заби няколко коша и бе откровен с хората „Миналото трябва да се забрави, чака ни много работа за хубав град“.

Никола Чанев не изненада с фейсбук монолози. БСП продължава към топене на електорат, дори новото лице не успя да поизмъкне надеждата на „червените“. Радо Милев вдигна, но крайно недостатъчно. Като сбор на агитка в родния квартал. Даниела Петрова бе свежо попадение, но с… „околовръстен път и мостове между хората“ не се печелят избори, когато градът е потънал в огромна дупка и е с жестоката участ на периферия.

Ако наистина кандидатите бяха тръгнали на сериозна битка за кметското място, то трябва да извадят от устите си „Обходен път и кучета“, защото това Айше и Фикрет по селата не ги вълнува. Не е тема за разговор на вечеря. В града минава, но не и в селата. Болшинството от домакинствата дори и не гледат българска телевизия.

Вотът по селата се печели от врата на врата. Не във фейсбук. Там е само сеир.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/10/23 10:19

    Браво за статията! Хасан си мислише,че неговия бейбелък ще продължи вечно! А хората не са толкова прости за колкото ги мисли! Както и ръководството на ДПС! Успех на новия кмет! И един личен съвет към него: изцяло трябва да промени модела на предишния,всичко!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/11/23 05:28

    Искаме "Джебелокметски" модел на управление!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.