24rodopi.com/Политика

5 мобилни български консулски служби ще има в Турция. Новината, която ще зарадва изселническата общност в южната ни съседка, е от проведеното вчера заседание на Централния съвет на ДПС, водено от председателя на парламентарната група на партията Делян Пеевски.

Координатори на ДПС в Турция представиха искането на изселници от различни региони за необходимостта от 5 мобилни консулски служби, а Делян Пеевски се ангажира с проблема. „От днес започваме да работим по тази тема, да видим какви са опциите и възможностите“, каза председателят на ПГ на ДПС.

Заради необходимостта от подновяване на документите си за самоличност, десетки хиляди нашенци пътуват до България по време на празници и пред паспортните служби в смесените региони се образуват огромни опашки.

Пътуванията от различни турски градове до дипломатическите ни представителства в Анкара, Истанбул и Одрин са свързани с време и разходи.

В мобилните консулски служби ще се извършват всички консулски услуги - издаване на визи, удължаване и подмяна на българските паспорти, уреждане на документи. Изселническата общност от години се оплаква от бюрокрацията и затрудненията при издаването на документи в консулствата.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/11/23 21:17

    И по 50 кг. телешко месо на семейство изселници за байрама ! От ПП ДПС ! Разбира се - безплатно и опаковано. 80 % филе без кокали.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/11/23 22:49

    Пеевски Башкан,
    Арда шампион!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/11/23 07:20

    Интересно...този "феномен " други партии в Родината ни не го искат.А ние баламурниците ....го прегръщаме

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/11/23 07:51

    Ред е да признаят и стажа им от Турция , както се признава стажа от ЕС и всичко ще е ОК

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/11/23 14:20

    Pokajete pismeni dokazatelstva, konkretni fakti, imena, adresi. Bg narod iska da vidi, da znae kade otivat bg levove, za kakvi luksozni razhodi i kakvi pechalbi ste ima bg narod ot tezi luksozni levovi razhodi ot darjavnia republikanski bg budjet, kakva e polzata za rbg da finansira bg darjavni slujbi da rabotat za turskata republika?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/11/23 14:37

    Da vidim dokumentalno video kak rabotiat bg diplomaticheski misii v turkiye togava 😆, zasto ima cok cok zor?! Kaive li niamat, rahat lokum li niamat, baklava, mineralna bulgarska voda li ne gostavat horata, kakto tova praviat v anavatana? Sigur i usmivki ne slagat na kurnaz bulgaristan suratia 😅

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.