24rodopi.com/Общество/Темата+

Нов обвинителен акт ще трябва да бъде изготвен от прокуратурата по делото за смъртта на 6-месечното бебе при катастрофата край Загорско.

Това е новината от Окръжния съд в Кърджали, където за днес бе насрочено разпоредителното заседание.

Съдът реши да върне делото на държавното обвинение за отстраняване на нарушения.

Както вече писахме, Лютви Местан поиска отвод на прокурорите. Искането обаче бе отхвърлено от Окръжния съд. Образувано е досъдебно производство, под наблюдението на Софийска градска прокуратура, „срещу длъжностни лица по разследването за инцидента, нарушили и неизпълнили служебните си задължение, поради което е причинена вреда на Лютви Местан“, изтъкна като мотив политикът.

Местан обяви, че е жертва на прокурорски произвол, предубеденост и пристрастно отношение. „Това е порочен обвинителен акт, има непоправими пороци в досъдебното производство, има грубо манипулиране на доказателствата“, посочи Местан. Той и защитникът му настояват делото да се върне за ново разследване в досъдебна фаза.

Той за пореден път изтъкна, че храсти и дървета са били изрязани след катастрофата, които преди това са затруднявали линията на видимост. Стоп-линията също е била нанесена отново, два дни след инцидента. Като най-важен порок той изтъкна свидетелските показания на лица, които са видели автомобила му, след като вече е бил ударен, а не преди инцидента.

Припомняме, че катастрофата стана на 14 април 2019 година на главния път Кърджали-„Маказа“ при опит на Лютви Местан да се включи в движението от разклона за село Загорско. Тогава следва сблъсък с автомобила на семейство Ахмед. При произшествието загина 6-месечно бебе.

Обвиняеми за съпричиняване на смърт по непредпазливост са политикът и бащата на детето, шофирал другото превозно средство-Юсеин Ахмед.

Съдът конституира като частни обвинители срещу Местан 6 лица от семейство Ахмед, сред тях е и малолетният син на Юсеин Ахмед.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/11/23 16:24

    Боклучава работа

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/11/23 17:28

    За кво занимавате българските граждани с този безделник който ощети държавата с милиони и продължава държавата мълчи той ще умре и делото пак ще върви бахти правосъдието нямам думи за това излишно е да ни занимавате с тиквенници!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/11/23 22:44

    Двойният стандарт и шуробаджанашкото кадруване трябва да се затрият от ежедневието ни !!
    Ерджан …

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/11/23 09:47

    Ако беше някой друг, отдавна да е приключило делото.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/11/23 12:11

    Надеждата умира последна,хора бдете.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/11/23 21:26

      Като му свършат парите, ще свърши и делото !!!

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.