24rodopi.com/Общество

Входът на Момчилград ще бъде блокиран в събота. Рибари от целия регион излизат на протест на кръговото кръстовище на входа на града в посока Кърджали в 15 часа. Причината за недоволството им са действията на ръководството на Еленово стопанство „Нановица“.

„Става въпрос за директора и заместника му. Те не желаят ние да ловим риба на брега на язовир „Студен кладенец“, в района на стопанството. Преди две седмици директорът пристигна с лодка до брега, бяхме няколко души. Заплаши ни да се махаме, след което форсира двигателя на лодката, подкара срещу нас и ни събра въдиците с нея, съсипвайки ги. Това не е за първи път. Тормозът е от няколко години. С багер бе разкопан пътя, поставяха се камъни, за да не може да се стига до водата с леки коли“, сподели за 24rodopi.com един от инициаторите на протеста Боян Топалов.

Очаква се в него да се включат около 150 рибари от целия регион.

„Недоумяваме с какво пречим? Това не е частен водоем, нито пък стопанството им е някаква бащиния. Защо не желаят да сме там, да не видим нещо, което не трябва ли?“, питат рибарите.

С протеста си те настояват за среща с шефа на Националния съюз на ловците и риболовците, оставка на директора на „Нановица, както и неговия заместник, да се спрат своеволията, както и да се възстановят всички щети, нанесени върху рибарските принадлежности, възлизащи на хиляди левове.

„Никога не е имало преди това проблеми. Но откакто ги докараха тези двамата, от асеновградските села, тормозът спрямо нас не спира“, допълниха рибарите.

За протеста е уведомена община Момчилград.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/11/23 15:39

    Удри бе мама му .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/11/23 16:05

    В колка часа ще е протеста ! Ще дойдем да подкрепим рибарите. Асеновградските селяци да дерибействат по техните водоеми ! Тук е Кърджали, тук е Момчилград !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/11/23 19:24

      Protesta e v 15:00 na Vhoda na Momchilgrad ako imate vazmojnost ate dobre Doshi Kolegi

      Изтриване
  3. Анонимен10/11/23 16:40

    Да се включи в протеста и ИАРА-тези хора плащат патент. Те се издържат с тези пари!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/11/23 16:53

    Браво на рибарите !Тази година докато бях на ваканция решихме да се поразходим със брат ми и нашите деца за забавление около стопанството на което няма никаква бариера или знак , че влизането е забранено.След като минахме хижата почна един джип да ни следи и ни присветна да спрем така и стана.Спря до нас един който ни то се представи нито нищо и почна да ругае и обижда (къде си тръгнал бе)и тем подобни.След като попитахме кой е тогава чак разбрахме ,че е бил началник от 5 6 години по негови думи.Та после разбрахме , че е от скоро там.Да не разказвам за още други неща ,че няма да ми стигне полето.Още нещо идват до непосредствена близост до селата около района през нощта за лов стрелят по домашни животни строят чакални просто казано правят каквото си искат без разрешение или да уведомят жителите по селата

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/11/23 17:04

    Правилно. Само така. Тия от Асеновградските села не могат ли да разберат, че като има рибари и по добре се пазят от бракониери, защото рибарите като чуят изстрели по никое време и ще сигнализират на 112. И да пооправят пътя , да не се изевяват като онбаший , че онбашийте в страната май станах множко.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/11/23 17:22

    Защото държавата е абдикирала от всякъде. Какви са тия миндили да си позволят подобни волности. Лично съм виждал от агенцията да пущат там мрежи,даже не си свалят якетата на които пише ИАРА

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/11/23 17:33

    Те са най големите бракониери

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/11/23 17:53

    Крадци са !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/11/23 17:55

    Боййййй....

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/11/23 17:56

    Колеги, нека бъдем солидарни и единни. Предлагам другата седмица събота в 9 часа да се съберем с колите пред кошарите и да влезем в колона в еленовото. Без провокации.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/11/23 19:23

      Tam sme organizirame I otivame

      Изтриване
    2. Анонимен10/11/23 19:23

      Организирайте за другата събота, там сме!

      Изтриване
  11. Анонимен10/11/23 18:12

    Крадци са !

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен10/11/23 19:58

    Това са най големите бракониери превърнали в частно дружество за бизнес . Нека всички да се съберем да покажем че така не става. Когато сме заедно можем всичко, пред стопанството всички на протеста. Да видим дали ще се покажат или ще изчезнат.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен11/11/23 22:08

    İdvam i as cernoocene

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.