24rodopi.com/Спорт

Момчилград ще бъде домакин на значимо спортно събитие - ултрамаратон „Rhodo Rock”, който ще се проведе на 8 юни догодина.

Очаква се събитието да привлече рекорден брой участници от цяла България и чужбина, запалени по спорта и обичащи природата.

Изборът на името „Rhodo Rock” отразява характера на маршрута, който предлага разнообразие и предизвикателства, различни от традиционните маратонски трасета у нас. Участниците ще имат възможност да изпитат вълнението от бягане сред величествените пейзажи на Източните Родопи. Проявата е организирана съвместно от Община Момчилград и организациите K3 ULTRA и iRun.bg.

Състезанието предлага няколко различни дисциплини, които са отворени за желаещите да се включат в това приключение: Ultra Trail**: 50 км и 1900 метра D+; Mountain Run: 22 км и 1000 метра D+; Поход за Любители на Природата; Детско Бягане.

Допълнителна информация за регистрация и условия ще бъде предоставена в следващите седмици на официалната Facebook страница на събитието: https://www.facebook.com/rhodo.rock

Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим споделя: „Вярвам, че 8 юни ще бъде празник за Момчилград и добра реклама за всеки един от туристическите ни обекти, които сме включили в маршрута на бегачите. Очакванията ни са да има голям интерес към маратона не само от България, но и от съседните ни държави. Надявам се спортното събитие да стане традиционно за района с идеята да популяризираме както масовия спорт, така и туризма в Община Момчилград.“

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.