24rodopi.com/Политика/Коментари

„ДПС заменя декларациите и скандиранията и облича работни облекла с многообещаващото послание: Ние започваме да градим!

Това следва да звучи събуждащо и за свои, и за другите. Своите да са наясно, че вече ще се работи много в името на избирателя, а потенциалните партньори и дори резервираните да са наясно, че ДПС вдига летвата и ще бъде със самочувствието, че властта й се полага, заради това, което прави, заради новата визия на либерална партия, национално отговорна“, заяви в „Още от деня“ по БНТ Илхан Андай от 24rodopi.com.

Според него Ахмед Доган и Делян Пеевски – това ще бъдат двигателите на ДПС и до национална конференция, и след това.

Андай прогнозира, че в ДПС ще бъде направен много внимателен анализ дали Пеевски да стане еднолично председател на партията или да се прибегне до изпитания формат със съпредседатели, като такива могат да бъдат и Филиз Хюсменова, и Илхан Кючюк.

На Пеевски много му приляга и премиерското място, виждате какво се случва в последните седмици, каза Андай в отговор на въпрос за появилите се информации в тази посока.

Възможно е Доган да остане оперативен шеф и след националната конференция, а Пеевски да играе ключова роля на терен, но това е по-малко вероятният вариант.

„Преди години Ахмед Доган беше казал, че би се върнал като оперативен шеф само, ако е застрашена партията или България“, с това припомняне започна анализа си пред „Хоризонт“ журналистът Илхан Андай, пише БНР.

В коментар за случващото се в ДПС, журналистът подчерта, че Доган е липсвал на българската политическа сцена: "Последните 5 парламентарни избори и последвалите сложни пазарлъци сякаш разкриха глада на всички политически сили за този стил на Доган. Което пък го задължаваше да помогне на своите, които не можеха да постигнат онзи резултат, който Доган им спускаше като квота, която да бъде като виза за влизане във властта".

Делян Пеевски издържа всички тестове и покрива всички критерии, за да бъде новият председател на ДПС, категоричен беше Илхан Андай.

"Той покрива и критериите за премиер с ролята си в парламента и съвместните си инициативи в партиите от сглобката по конституционните промени. Ако напишем списък с имена на потенциални премиери и ангажираме социолози, които да работят на терен безпристрастно, бъдете сигурни, че Пеевски ще стигне до много високи проценти. Отрицанието на ДПС от по-ранни години сякаш е отминало и хората повече мислят с цената на горивата и с това колко пълен им е хладилникът".

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/11/23 20:29

    Само ще припомня кабинета Орешарски

    ОтговорИзтриване
  2. Не искаме да ни управляват вечно крадливи,корумпирани управници от бай Ганьо...33 години глад и мизерия,кражби и корупциии,убийства и самоубийства,обещания за по добър живот а всичко излезе лъжа и измама

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/11/23 07:59

    Оставете етническите неща Дпс вече има кадри, които са готови за да влезнат във властта

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/11/23 17:46

    Никакви кадри управленски все още няма в България за да влезнат във властта . Как пък вече 33 години не се намери един министър председател управлявал до сега както например Виктор Орбан който вече толкова години управлява Унгария . Вижте само Унгария къде избяга напред макар, че е членка на ЕС и все още не е приела еврото .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.