24rodopi.com/Общество

Ректорът на Академията на МВР отстрани курсант от Родопите като в заповедта му е посочено той трябва да възстанови съответните разходи за обучението си. Причината била във внасяне и употреба на алкохол в общежитието на бъдещите офицери от МВР, както и нарушения на дисциплината. А младият мъж вече имал предупреждение за същите деяния, съобщава в новия си брой „Родопи voice“.

Курсантът обаче оспори заповедта и спечели делото в Административния съд в Кърджали.

Негови съквартиранти дали показания, според които алкохол не са употребявали. Те били в стая в общежитието и играели компютърна игра. Били със слушалки, водели „битка“ в мрежа с други участници, включително и извън страната. Разговаряли с играчите онлайн, употребявали се нецензурни думи. Един от тях чул почукване. При второто решил да отвори, но тогава сътрудникът по охраната разбил  вратата, която паднала към курсанта. В помещението имало пет празни бутилки бира, но момчетата не знаели откога са.

Свидетелят твърди, че след смяната на коменданта, в общежитието нещата се променили в негативна насока – започнала да царува анархията и самите оперативни се държали като началници към подчинени и да правили с курсантите, каквото си искат. 

Според оперативния отговорник, родопският студент го обиждал, не отварял, а вътре пиели.

Съдът в Кърджали сметна, че не е ясно въобще доколко изразите са били насочени към конкретно лице, от кого са били изречени, още по-малко пък от отстранения курсант. Също така и как от две изречения би могло да се обоснове извод за наличието на „морална разпуснатост“. Доказателствата по делото не обосновават и наличието на „злоупотреба с алкохол“.

Административният съд отмени заповедта на ректора, а Академията ще трябва да плати разноски в развмер на 490 лева.

 

 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.