24rodopi.com/Регион

Ловно-рибарско сдружение „Родопи“ – Момчилград предостави на ловна дружинка „Птичар“ 15 броя елени лопатари, от които 5 майки и 9 приплода.

Това съобщи председателят на ЛРС „Родопи“ Танер Идриз. Той уточни, че лопатарите вече са пуснати в землището на село Птичар. Те са били предоставени на Сдружението от Фондация „По-Диви Родопи“.

Шефът на дружинката Бюнямин Салиф изказва своите благодарности на Танер Идриз и на фондация „По-Диви Родопи. Той заяви, че разселването на елените е от голямо значение за опазването на богатото биоразнообразие в района и Източните Родопи.

Еленът лопатар е бил широко разпространен в миналото по нашите земи. Бил е изобразен на няколко тракийски съкровища като Панагюрското и Луковитското, а негови костни останки са намирани в почти всички български праисторически населени места. Предполага се, че е бил изтребен от човека през ранното средновековие. В началото на миналия век е започнало неговото възстановяване в България.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/12/23 19:10

    Браво Бюнямин ти си велик! Който гледа на работа си той се възползва от безплатното разселване на дивеч.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/12/23 06:39

    Bunito e добър да

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/12/23 10:17

    Докато спят другите председатели на дружинките Бюнямин се възползва, голямо браво.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/12/23 16:40

    Внимавайте тези от Великденче гръмнаха Орела от Египет! Ще ви изядат и тези сърнички.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/12/23 19:32

    Гордост да си ловец в Ловно Сдружение в Момчилград и да си гост в Дружинка Птичар.Дициплината и безапостността е на първо място,аз бях там,гордея се.Заедно да опазиме КРАСИВИТЕ ЖИВОТНИ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/12/23 19:37

    Bejamin Hetanjahu.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.