24rodopi.com/Общество

Областният управител Никола Чанев положи цветя и се поклони на гроба на старши лейтенант Николай Саръев, загинал при изпълнение на служебния си дълг в Ирак на 27 декември 2003 г.

20 години след атентата срещу българската база в Кербала, отнела живота на петима военнослужещи, държавна и местна власт, близки и съграждани на Саръев и негови колеги от Специалните сили се събраха на панихида на гроба му в Крумовград. На възпоменателната церемония присъстваха заместник министърът на отбраната Атанас Запрянов, кметът на общината Себихан Мехмед, командирът на Съвместното командване на специалните операции ген. майор Явор Матеев. С военни почести и минута мълчание


присъстващите на ритуала отдадоха почит към саможертвата на Саръев, защитил другарите си, но загубил живота си вследствие на тежкия терористичен акт. Гостите отправиха съболезнователни думи към семейството на загиналия и си пожелаха българската армия да не дава повече подобни свидни жертви в мироопазващи операции.

Панихида в памет на ст. л-т Саръев отслужи отец Николай Величков. С решение на ОбС в Крумовград улица в района на бившето армейско поделение вече ще носи неговото име. Днес тя бе официално открита.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/12/23 19:24

    Никого на сила не пращат да не е ходил.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/12/23 09:37

    Тебе кой те е питал, кой да ходи и кой не. А?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/12/23 10:46

    Той не е казал да го питат или не,а просто е констатирал истината !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/12/23 19:31

    Za vsicko si ima nacalo i kray.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.