24rodopi.com/Общество

Работни места в Кърджали и региона – колкото щеш. От шивачки през краварка до лекари. Заплатите обаче не грабват интереса (1000 лева дават за магазинерка в Черноочене), а за някои позиции липсват и хора с умения и ценз. Затова пък всички гледат към офертите на частни посредници на трудовата борса, предимно за работа в чужбина.

„Работа за международни шофьори, вътрешно в Европа. Ние предлагаме: Месечно възнаграждение от 3000 до 3400 евро/нето. Плащане на двуседмичен период по банка. Български договор и осигуровки“, гласи една от офертите.

2 000 евро е предложението за мотокарист в Нидерландия, за куриер в Германия (доставки на пакети със служебен автомобил) – 3 200 евро, а за танцьорка в заведение в Германия – 3 500 евро.

„Търсим масажисти за спа център в Ирландия. Работно време от понеделник до неделя от 10.00 до 22.00 часа. Много добри заплати от 4 000 - 8 000 лева. Ако няма сертификат, а желание за работа, тогава се предлага обучение“, гласи друга оферта.

Възнаграждение от 1900 до 2800 евро обещават на бъдещи рецепционисти, готвачи и камериерки в хотели в Нидерландия.

Търсят се и жени за обгрижване на възрастни и болни хора в Австрия, заплащане - 2800-3600 лв

Както вече писахме, 10,5% е безработицата в област Кърджали през ноември при 5,5 на сто за страната. Около 5 000 са регистрираните безработни в бюрото по труда в областта.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/12/23 09:35

    Джон Уилямс е постигнал всичките си цели: милиони в банката, успешен бизнес, красива къща с изглед към океана, уважението и възхищението на хората. Но малко преди да навърши четирийсет той осъзнава, че нищо от това, за което е работил, не запълва живота му. Джон Уилямс е загубил усмивката си, загубил е своето щастие. Така е до деня, когато попада на плажа на мечтите си – мястото, където открива, че щастието живее в сърцето му и никъде другаде.
    „Плажът на мечтите” ни провокира да се замислим за истинските неща в живота и сякаш отваря тайнствена врата, алтернативен път към истинското щастие.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/1/24 22:03

      От понеделник до неделя, без почивен ден и от 10 до 22 ч.
      Браво, такива масижисти няма да изкарат дори седмица с този график...

      Изтриване
  2. Анонимен3/1/24 16:34

    5000 регистрирани безработни е абсолютно много.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.