24rodopi.com/Общество

Обхватът и дейността на „Синята зона“ в Кърджали ще претърпят промени. Те ще са факт в началото на следващата година, какъвто ангажимент пое кметът на общината Ерол Мюмюн.

Община Кърджали подготвя създаване на работна група, която да преразгледа функционирането на зоната за платено паркиране в централната градска част.

В нея ще бъдат включени както експерти от администрацията, общински съветници, но също така и граждани.

За да се видят нагласите на гражданите по тази тема е изготвена анкета, която е публикувана на сайта на Общината и в раздел „Синязона“. Анкетата ще приключи на 20 декември. След обработка на резултатите, до средата на месец януари работната група трябва да представи пред кмета на Община Кърджали Ерол Мюмюн своите предложения. Предвижда се и обществено обсъждане по темата „Синя зона“.

Как се отрази на ежедневието ви въвеждането на Синя зона в централна градска част? Къде трябва да има платено паркиране? Каква е оптималната цена, която бихте платили за паркиране в идеален център? За каква дейност трябва да се инвестират средствата, които постъпват от Синята зона? Какво разстояние бихте изминали пеша, за да стигнете до работното си място? Градският транспорт достатъчно удобен ли е според вас?

Това са само част от въпросите, на които гражданите могат да отговорят и на база техният анализ да се изготвят промените във функционирането на „Синята зона“.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/12/23 14:55

    Аз вече попълних анкетата, дано прочетат всички анкети

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/12/23 15:16

    Основната транспортна артерия в града - бул. "България"- е опасна за пешеходци и автомобили. До вчера беше забранено паркирането, а сега е синя зона. Шофирането трябва да е с 5-10 км, за да не бутнеш някого, никаква видимост при пресичането на пешеходци от спрелите на зебрата автомобили /особено до х-л "България"/. Да задръстиш движението в целия град, за да осигуриш комфорта на пиещите кафета /основно/. Много неудачно решение. Опасно.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/12/23 15:21

    Паралелно с анкетата би трябвало да има и анализ за икономическата обоснованост на синята зона. Кметът обещава пълна прозрачност за всичко. Какви са приходите и какви са разходите досега. Има ли печалба и дали се влага за ремонти на улиците и тротоарите в зоната. Ако е танто за тунто, по-добре да я няма, и без това не облекчава трафика.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/12/23 15:31

    Браво!! Така трябва!! Браво на новия кмет!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/12/23 16:07

    Синята мъгла обви града.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/12/23 18:02

    Не си играйте с глупости. Нищо няма да стане

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/12/23 20:02

    Господин Кмете, Предлагам да се наложи мораториум на синята зона докато се вземе решение за съдбата и. Така или иначе се видя и стана ясно, че няма никаква полза от нея, управлява се абсолютно непрозрачно, гръмките обещания които бяха давани за подобряване на инфраструктурата се оказаха един голям кьорфишек. В крайна сметка се оказа че са заграбени едни пари от хората за абонаменти и други някакви такси. Нека да посрещнем предстоящите празници с една идея повече спокойствие, без синя зона и повече мисъл за доброто на хората в града!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/12/23 20:49

    аз живея в центъра и не искам синя зона, никой от мойте съседи не я иска. Като цяло не познавам човек в квартала, който да я иска.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/12/23 21:34

    Пред магазините не трябва да е Синя зона така губим Клиенти

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/12/23 21:34

    Пред магазините не трябва да е Синя зона така губим Клиенти

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/12/23 19:52

      За да си паркирате вашите коли ли?

      Изтриване
  11. Анонимен6/12/23 22:08

    Кмета е супер засега, ама да си отиде и директорка на зоната , защото тя е в основата на всички глупости

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/12/23 12:40

      Прав си, имаме най-малко на брой медицински сестри. В попрището си ще е по-полезна.

      Изтриване
  12. Анонимен7/12/23 12:38

    Аз съм за синя зона,хем има места ,да паркираш,хем не ти лепят,фиш 20,-50лв.глоба,доволен съм от зоните

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/12/23 13:25

    Внимавайте зад търговска лига. Зад аптека Маринов 4. Драскат колите. Там няма синя зона и драскат много. Директора на ДСК в Момчилград там живее и деряят колите

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/12/23 14:02

    Колкото повече фишове,толкова по добре за айляците.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен9/12/23 15:11

    Как така цял град синя зона!От автогарата до болницата,оттам до пазара всичко забранена зона.Всичко това център ли е?Това е обир на хората,които идват в града от селата за да си
    купят лекарства,дрехи ,обувки,за да се лекуват,за други услуги.Няма къде да си вържеш
    "магарето".Намразихме Хасан Азис заради тази синя зона.Да се остави синя зонасамо около
    общината!Останалото да се махне!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен10/12/23 12:30

    Пред всеки хранителен магазин,аптека,закусвалня да има 5 свободни от зона места.
    Да могат хората от село да пазаруват.И ние от село гласуваме за кмета.Зад Поликлиниката
    да има свободна зона за пациентите.Около паспортна служба също да има свободни места за паркиране,както и около Бюрото по труда и Социалното ведомство.
    От 12.00 часа до 14.00 часа целият град да бъде освободен от синя зона.
    Да покаже новият кмет,че е мъжкар .Той обеща.Дано удържи на думата си!Ако не изпълни
    дадената дума,няма да е за първи народа да псува и проклина лъжите на политиците.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.