24rodopi.com/Образование

Петнадесет възпитаници на Езиковата гимназия в град Кърджали се включиха в регионалния турнир по реч и дебати на английски, който се проведе в Сливен. Надпреварата се организира за десета поредна година от Фондация „БЕСТ“, като в нея взеха участие представители на училища от Кърджали, Бургас, Димитровград, Добрич, Габрово, Хасково, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Шумен, Варна, Търговище, Велико Търново и Ямбол.

Езикова гимназия „Христо Ботев“ бе представена от четири отбора по дебати и трима участници по оратория, разделени в две категории. Ботевци показаха креативност, богат речников запас и широка обща култура, с които успяха да впечатлят компетентното жури.

Място на финалите спечелиха четирима ученици от Кърджали. Сред класиралите се за националния кръг са Жасмин Ялчън от 12. клас, която се пребори с конкуренция от 65 ученици и завоюва престижното I място, както и Исман Осман от 11. клас. Отборът по дебати на Езиковата в състав Денис Садула, Анастасия-Радослава Станева и Жасмин Ялчън – ученици от 12. клас, завоюва III място и също получи квота за участие във финалния етап.

За подготовката на учениците активно работи Лора Мелой – помощник-учител по английски език от фондация „Фулбрайт“.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.