24rodopi.com/Общество

Пусто по центъра на Хасково. Почти празни заведения, слаб поток от хора. Единствено уличен музикант създава празнична атмосфера със саксофона си, изпълнявайки „Strangers in the night“. Синатра винаги е подходящ, дори в близост до паметника на кауна.

В същото време в Кърджали е пълно с народ. Нетърпим автомобилен трафик, пълни заведения, хора навсякъде. Същото е и в Смолян. Хиляди гурбетчии са се върнали, въртят се обороти в магазини и ресторанти.

Въвеждане в атмосферата в региона.

Така е по празници, докато първите дни на януари не пратят родопските градове в руслото на обичайното ежедневие. Но дотогава дори пред кварталните магазини напояването се измерва на квадратен метър. В смисъл, че на толкова малка площ се изпиват големи количества алкохол. От сутрин до вечер пълно с народ, който утолява нестихващата жажда на битието. Пред един подобен обект Генчо Смока се оплакваше от климатиците…

„Сложих два в апартамента и турих край на дървата. Сега ми липсват, липсва ми мазето и усамотението там, когато слизах да ги цепя. Защото сядах на столче, с малка брадвичка и чукче, и дърво по дърво, чук-чук, леко ги надробявах. През това време си пусках музика, отварях си патрончето с ракия и нито жена, нито деца ми мрънкаха. Цепя и гълтам, гълтам и цепя“, разкрива Генчо…

Опашка в голяма хранителна верига в другия край на планината. В съседния областен град. Две жени чакат с пълни колички ред на касата. Едната споделя на другата. „Моят се е изхитрил. Забраниха му да пие и стои в хола вечер и зяпа тъжно телевизия с мен. През десет минути обаче отива до тоалетната. Помислих си, че има проблем с простатата. Ако не се връщаше все в по-добро настроение от там. Като заспа онази вечер, реших да проверя. Зад казанчето на тоалетната открих патронче с изпит алкохол. Представяш ли си?“, разказва дамата на своята позната…

Във всеки край на планината празничното настроение е завладяло макар и леко замъглените от високите градуси съзнания.

На снимката: В Родопите дори магаретата си падат по джибри

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/12/23 15:18

    То хората са вече бетер магарета,няма място за учудване.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.