24rodopi.com/Спорт

Централният нападател на „Арда“ Преслав Боруков ще играе вече във втория ешалон на португалското първенство. Клубът от Кърджали продаде 23-годишния си нападател на португалския втородивизионен клуб „Маритимо“. Сделката е на стойност 200 000 евро, а договорът е за две години и половина с опция за удължаване в полза на клуба. Отделно от това, ако „Маритимо“ препродаде Боруков, кърджалийци ще вземат 10 процента от следващата сделка.

Това е второ излизане зад граница като професионалист за Боруков след скоропостижната му авантюра в унгарския „Залаегерсег“, която не продължи и три месеца, припомня БТА. Отделно от това обаче, той може да се похвали с четири години в школата на един от най-старите клубове в Англия „Шефилд Уензди“.

Боруков, който в 20 мача за „Сините от Кърджали“ през есента е вкарал 6 гола и е направил 3 асистенции, ще лети днес (събота, 20-и януари) за остров Мадейра с прекачване. В националния тим на страната дебютира тази есен благодарение на сърбина Младен Кърстаич, който му гласува доверие и той се отплати с гол срещу Черна гора (1:2). Неприятен привкус оставя факта, че от 1-и октомври 2023-а година Боруков не успява да намери мрежата.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/1/24 09:04

    Хич не е добре да продавате най добрия голаджия.YAZIK OLMUŞ.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/1/24 09:51

    О, каква трагедия!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.