24rodopi.com/Общество

250 евро на ден за работа в оранжерия. Грижа за растенията, подрязване и други дейности. Близо 500 лева надник, но не на нивата, а в плантация за наркотици в Нидерландия. 

Това е Топ офертата в началото на годината. Нашенци търсят хора от Родопите за работа в оранжерии за канабис в „ниската земя“. По над 30 евро на час, шест работни дни в седмицата. Доходът на месец достига 6 000 евро. Заплата, по-висока от тази в строителството в топ икономиките в Западна Европа.

Припомняме, че марихуаната е легализирана в Нидерландия. Цената за грам е спрямо качеството - между 2 и 25 евро.

В същото време в Родопите обявите за работа стават все по-оскъдни. На пръсти се броят офертите на трудовата борса в началото на тази година в Кърджали. Смолян не прави изключение. Заплатите са далеч от трактовката „атрактивни“. Търси се главно обслужващ персонал и служители в предприятия.

389 души в Кърджалийско са започнали работа в рамките на месец. На трудовата борса обаче са се регистрирали за същия период 687 души.

Снимки: pixabay.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/1/24 10:02

    Я по сериозно 250€за два дена няма да могат да изкарат.Добър и коректен работодател никога не търси кадри и работници търсят мошениците които не плащат.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/1/24 14:45

    Господин или госпожо 250€ за ден на тази работа си е напълно нормално заплащане !!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/1/24 14:55

    А осигуровки ще има ли без осигуровки аз не отивам

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/1/24 17:43

    Как да кандидастваме за работа? Утре тръгваме

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.