24rodopi.com/Регион

Народният певец и дългогодишен член на настоятелството на читалище „Родопска искра 1921“ в Ардино Владимир Гроздев отбеляза своя 80-годишен рожден ден с тържество. За да го уважат и да го поздравят за юбилея в празничния ден дойдоха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на настоятелството на читалище „Родопска искра“ Юксел Исмаил. Специално за юбилея на баща им пристигнаха синът му Красимир от Канада и дъщеря му Светла от Италия. Тук бяха още съпругата му Златка, дъщеря му Севда, зетьове, внуци, правнуци на рожденика, както и членове на настоятелството на читалище „Родопска искра“. Рожденикът получи много подаръци с пожелания за крепко здраве и дълголетие.

Кметът на общината Изет Шабан поздрави юбиляра. „Много ни е приятно да уважим това семейно тържество на Владимир Гроздев, който е отдал целия си живот за изкуството и неслучайно през 2023 г., по повод 100-годишния юбилей от създаването на  читалище „Родопска искра“, бе награден от Министерството на културата с грамота за принос в развитието на читалищното дело. Община Ардино има традицията да отдава необходимото уважение и почит към делата на нашите съвременници, които трайно и дълбоко са свързани с културата. А вашият житейски път е свързан с културното развитие на Ардино и общината. Вие сте дългогодишен носител на престижни награди от фестивалите в Копривщица и други в национален мащаб, за което изразяваме нашата най-сърдечна благодарност за популяризирането на фолклора в община Ардино“, заяви Изет Шабан. Той връчи на Владимир Гроздев поздравителен адрес и подаръци.

Развълнуван Владимир Гроздев благодари на всички, които са част от юбилея му и им пожела да достигнат и надминат възрастта, която отбелязва. Той поздрави присъстващите с няколко любими свои родопски песни в съпровод на талантливия гайдар Благовест Трендафилов. А племенникът на рожденика Веселин го изненада с поздрав от известната родопска народна певица Златина Узунова от Смолян в съпровод на каба гайди.

Владимир Гроздев е роден на 29 януари 1944 г. в село Паспал. Любовта му към изкуството започва още на 13-14-годишна възраст, когато участва активно в ученическите прегледи и фестивали. За първи път се качва на сцената на читалището през 1974 година на общинския преглед и печели първото място в категорията „Индивидуални изпълнители – певци", след това става първенец и на окръжния преглед в Кърджали, което му дава право за участие в Националния събор в Копривщица. Там се представя блестящо и става носител на златен медал. Има над 50 участия на национални и международни музикални фестивали и прегледи.

Владимир и Златка Гроздеви се радват на голямо и сплотено семейство. Има две дъщери и един син. От тях петима внуци и вече две правнучки и един правнук.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/1/24 12:25

    Поздравления за вниманието към заслужилите хора на община Ардино!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/1/24 15:05

    Подаръка на общинския съвет може да е 80 заплати- колкото са на общинските съветници80х500

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.