24rodopi.com/Общество

Полицай от Ардино бе наказан дисциплинарно след специализирана операция за установяване на незаконно пребиваващи чужденци в страната. Заедно с колегата си той трябвало да извършва патрул в родопския град, като в заданието влизали проверки на превозни средства и лицата в тях. Изпълнението било след заповед на главния секретар на МВР във връзка със засиления мигрантски натиск.

По данни на „Вътрешна сигурност“ обаче, полицаят не бил в служебния автомобил в продължение на часове в дните на нощните дежурства. Това било установено от видеофайловете, заснети от камерите в патрулката.

На няколко пъти униформеният излизал от колата, като в единият от случаите го е нямало в продължение на три часа.

Поради тази причина той е с наложено дисциплинарно наказание  „писмено предупреждение“ за срок от 3 месеца.

Служителят на реда обжалва санкцията пред Административния съд в Кърджали. Според него, той е изпълнявал служебните си задължения. Извършвал е пеши обход поради слабия автомобилен трафик в малките часове на денонощието. Бил е в близост до патрулния автомобил и поддържал визуален контакт с колегите си, с оглед възможност за реагиране при всяка ситуация.

Предстои делото да бъде разгледано в съда.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/1/24 09:09

    Ходил е на "чуждо". Нощните смени са идеално средство да кръшкаш.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/1/24 09:43

    Така "работят" и полицаите в Кърджали. Ако си гледаха работата нямаше да има толкова зулуми в града. "Покриват" се някъде по цял ден! Само по време на футболни мачове се "изсипват" цяла сурия безделници!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/1/24 10:16

    Колегата кво разправя.Вярно ли е?!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/1/24 11:54

    Ами щом те ни дебнат след всеки ъгъл, ще гидебнем и ние, та да видим кой е по-голям нарушител. Ние или те. Да неговорим, че тези които пътуват от Кърджали не слагат колани и неспазват правилата за движение! А тях кога ще ги глобяваме. Само снимки, донуси и публичен резил на Ардинските полицаи. Иначе няма излизане на глава.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/1/24 14:20

    Стига сте плюли ясно е ,че не са китки за мирисане но всеки един от вас като има зор звъни на полицията колко си вършат работата и как е друг въпрос

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/1/24 11:09

      Това е тяхно задължение !!

      Изтриване
  6. Анонимен30/1/24 14:28

    Полицаите ще бъдат уважавани,когато спрямо всеки прилагат еднакво законите.Много е гадно когато общински кертикбашия управлява служебен автомобил след солидна почерпка.За всичко това стават свидетели и полицаите,но не взимат мерки.До кога?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.