24rodopi.com/Политика

Бившият шеф на парламента и настоящ депутат от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ Никола Минчев е дал съгласие името му да бъде обсъдено за водач на листата на ПП за предстоящите избори за Европейски парламент.

Това съобщи самият Минчев тази сутрин в кулоарите на Народното събрание, след като името му се завъртя за №1 в евролистата на ПП вчера.

Прогнозите сочат, че ПП ще спечелят два мандата за Европарламента, партньорите им от ДБ също два.

Припомняме, че „Промяната“ постигна най-добрия си резултат в Кърджалийско на парламентарните избори през есента на 2022 година. Тогава тандемът Никола Минчев-Георги Чепишев (първи и втори в листата) „изработиха“ 5 074 гласа - 7,37 на сто в 9-ти Кърджалийски многомандатен избиратерен район. На последните избори – местните през октомври 2023 година, „Промяната“ претърпя пълен крах в 7-те общини и не успя да спечели дори едно съветническо място.

Предстои ПП и ДБ да решат дали да се явяват заедно на евроизборите през пролетта на тази година.

"Това са първите европейски избори за ПП, така че нашата цел е да направим сериозна листа'', заяви Минчев, който според "джентълменското споразумение" между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС трябваше през март да стане „ротационен“ председател на Народното събрание. На парламентарната трибуна като началник най-вероятно ще седне съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

На снимката: Минчев и Чепишев заедно в Кърджали, когато ПП имаше подкрепа в региона

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/1/24 13:26

    Те се презастраховат с два
    избирателни района.Вторият му сигурно е някой от софийските.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/1/24 13:40

    НАЙ ГОЛЯМАТА ГРЕШКА Е АТАНАСОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА И ДЕСИСЛАВА -КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ.ТЕЗИ ДВАМА АБСОЛЮТНО НЕ СА ЗА ТЕЗИ ПОЗИЦИИ.МАСОВО НЕОДОБРЕНИЕ НО Т-НАР.ПОРТИИ-ООД-ТА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ВЪОБЩЕ МНЕНИЕТО НА МАСИТЕ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/1/24 14:55

    Кой въобще гласува за тия паразити.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/1/24 22:27

      А, ти за кои паразити гласуваш?

      Изтриване
  4. Анонимен18/1/24 16:37

    май спечелиха машинките

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/1/24 16:39

    Ако се разпадне сглобката до тези избори пп може да нямат и един

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/1/24 22:27

    Много сте прости бе, На Евровота има само един избирателен район и това е България, Кърджали да не е станала отделна държава в ЕС с право на евродепутат 😀
    Вижте, че Илхан го стяга сърцето от холестерола и се чуди как да се бъзика с милита😂😂😂

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/1/24 16:48

    Всички по горе дето правят коментарите нека да чуят истината . В момента в европейският парламент има 17 български евродепутати от различни политически партии . Те ще бъдат там до 25.05.2024 г. Издръжката на един български евродепутат на месец е около 50 хил. евро. Брутната заплата на всеки един на месец е 8757 евро. За тези 5 години държавата трябва да се бръкне и да им изплати 8 932 140 евро за заплати или общо около 51 млн. евро. за 5 години. В същото време за момента в България средната работна заплата е 828 лева . Каква е равносметката им за тези години от престоя им в Брюксел и каква работа са свършили . Трябва да има официален отговор от официалните власти, но дали ще има .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.