24rodopi.com/Регион

Като пазители на традицията и тази година в навечерието на празника Бабинден, Община Крумовград съвместно с НЧ „Христо Ботев 1914” и Клуба на пенсионера и хората с увреждания организираха тържество, посветено на празника Бабинден и Деня на родилната помощ.

Гости на събитието бяха д-р Иванова, акушер – гинеколог и управител на болница „МБАЛ „Живот +”, екипът на АГО към МБАЛ „Живот +”, д-р Биволарска - педиатър, кметът на община Крумовград Себихан Мехмед, с чиято финансова подкрепа се осъществи тази инициатива, зам.-кметът-Акиф, деца от ДГ „Митко Палаузов” и ДГ„Юрий Гагарин” с техните ръководители, и гости от града.

Спазена беше традицията, майката родила рожба през изминалата година, да полее на д-р Иванова, която от своя страна нарече за здраве и пожела да се раждат много деца.

„Пожелавам, на тези, които дарявате живот и внасяте топлина в нашите семейства, да сте живи и здрави, и да жънете още много професионални успехи. Празникът е благослов за най-великата радост - да се роди дете, да се продължи рода. Благослов за онези, които днес помагате в раждането – лекари и акушерки. Да Ви е честит празника! На всички Вас, с благодарност към труда и вярата в новия живот!“, поздрави Себихан Мехмед.

Децата от детските градини поздравиха присъстващите със стихотворения и песни. Празникът продължи с викторина, песни, танци и конкурси за най-сръчна баба, най-игрива баба, най-млада и най-стара баба. Обективно жури оцени представянето на участничките и присъди грамоти, подаръци на най-добре представилите се. Веселието и емоциите продължиха с изпълнението на ВГ „Млади сърца”, тракийска вокална група при Тракийско дружество „Тракия 1922”, „Крумовградските готини баби“ и със специалното участие на Светла Кайрякова и Митко Киряков. С обща трапеза и програма с пъстра палитра от песни, танци и народни хора Бабинден се превърна в един красив празник на наследените традиции.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/1/24 22:37

    Брачед днес сме 18:01 бе чоджум Бабинден е на 08:01 всички хабери ли са с такова закъснение.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.