Не Ахмед Доган е знаел за оставките на Карадайъ, а Мустафа Карадайъ отдавна знаел, че е „пътник“!

24rodopi.com/Коментари

Не Ахмед Доган е знаел за оставките на Карадайъ, а Мустафа Карадайъ отдавна знаел, че е „пътник“ – това е правилния прочит на медийните изяви на бившия председател на ЦС на ДПС.

Това коментира В седмичното обзорно предаване на Actualno.com “Отговорите със Спасиана Кирилова“ журналистът Илхан Андай от 24rodopi.com.

“Динамиката в процесите в ДПС - започнали с първия жълт картон, показан от Доган на Карадайъ, последвалия червен, появата на Пеевски на терен в депесарските райони, промотирането на Пеевски от Доган, декемврийските знаци от Анкара, формулата „съпредседатели“ – вече тази динамика очертава визията на новото ДПС. А тя е второ място на следващите европейски, но и на следващите парламентарни избори и логиката на това отлично представяне – влизане във властта”, каза Андай.

И още: “Изхождайки от това, че ДПС загуби много време в тази война за електорална подкрепа с управляващата партия в Турция около проекта “ДОСТ“, Доган явно е анализирал добре и е преценил, че е належащо, още известно време, поне един мандат, ДПС да има съпредседатели. По този начин той успокоява страстите в изселническата общност, в това число и при управляващите в Анкара, предлагайки за съпредседател д-р Джевдет Чакъров“.

“Все повече етнически турци у нас не се кахърят дали управляващият валяка на тяхната улица е етнически турчин, а да се полага асфалт на тази негова улица. По същия начин е с осветлението, облагогродяване на квартала, селото, града, общинта. Особено по-младите, които са по-прагматични, и определено харесват повече предизборното говорене на Пеевски, отколкото предизборните думи на Карадайъ. Единият обещава повече работа и повече добри новини, другият се опитваше да събуди пасивни електорат с неудачна връзка на възродителния процес от 1984-1985 година събития от 70 години на миналия век в помашките региони”, коментира Андай.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/1/24 10:17

    Да, точно така. Обяснете на Карадайъ, че Възродителният процес е през 1984-1989, а неговите глупости за помаците през 60-те и 70-те години на миналия век са съвсем друго нещо.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/1/24 15:26

    Не е етично да бъде отписан МУСТАФА КАРАДАЙЪ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/1/24 17:22

      Той може да е награден, ако са го върнали на старата му длъжност

      Изтриване
  3. Анонимен19/1/24 15:26

    В България турци няма бе еееййй...Има едни остатъци...чат пат

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/1/24 16:38

      Не всеки е остатък, като тебе!

      Изтриване
    2. Анонимен19/1/24 17:32

      А българи?

      Изтриване
    3. Анонимен19/1/24 22:21

      Прав си ама 545 години РОПСТВО кол оргинални Бау Ганьо в Ци има

      Изтриване
  4. Анонимен19/1/24 20:07

    И такива нема,значи Роменистан айде върите да ги дирите.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/1/24 01:06

    Ayaklar baş olmuş bir topluluk. Hak ettiği gibi yaşar .Her şey güzel olacak.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/1/24 07:36

    Dps mafia e na umirane.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/1/24 07:43

    Fashistkata dps v krematoriuma.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/1/24 08:04

    Fashistkiat fuhrer shube pod krevatia. Gitti bitti.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/1/24 08:07

    БЯГАТЕ ОТ ИСТИНАТА,НАТЯГАНЕТО НЕ ДОБЪР ПРИЗНАК НА ВЪЗПИТАВНИЕ.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/1/24 09:14

    Възродителния процес се извърши точно от помаците и иничарите които се наричат турци чат пати начело с вожда и учитебя на дпс

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.