Нико Ников/24rodopi.com/Коментари

Депутатите да ги оставим, там всичко е ясно. Кърджалийска диря оставиха Цвета Караянчева и Ремзи Осман. Останалите -  пълнеж, част от партийните списъци.

Единственият мажоритарен народен представител от Кърджали бе Ахмед Доган. Вярно, едномандатни райони имаше и в зората на демокрацията, но тогава вятърът на промяната вървеше с желязното правило „Магаре да е от нашите, ще стане депутат“. Затова няма как да отбележим Бахри Юмер и компания, че са свършили нещо полезно за хората в региона.

 

Думата ми е за общинските съветници. Защо влязоха в разпоредителния орган в Кърджали като поредни номера в партийните списъци, а заплати получават като физически лица?

Единственият общински съветник в Кърджали в последните две десетилетия, който беше избран заради името, качествата му и видимата обществена ангажираност е д-р Марин Мухтаров.

Какво има в Общински съвет – Кърджали, мандат „2023-2027“?

Двама-трима са „имена“ с това, което правят в живота. Те имат добавена стойност за партийния списък. Останалите са взети просто от опашката в съответната партия за постове.

 

41 са лицата в разпоредителния орган на Кърджали, които получават всеки месец по 1 000 лева и кусур за присъствие на едно заседание на Общинския съвет и за 2-3 събирания на комисии. 4-5 часа работа на месец и далеч от избирателите.

Странното е, че всички си мислят, че „работят за хората“.

Да, работят, ама във Фейсбук. Там, където никаква работа досега не е свършена, защото технологията на социалната мрежа и заблудата с лайковете и потребителите айлякчии е „скарана“ с реалната полезна дейност (Ако Фейсбук вършеше работа, последният мандат на Хасан Азис щеше да е приключил през октомври 2015 година!).

Вярно е, че бая общински съветници мъчат българския под дребнотемия в социалната мрежа, което само разкрива колко не са в час членовете на разпоредителния орган. Но пък дружно, с пълно покритие на политическия спектър, могат да се определят като членове на Групата на Фейсбук в Общински съвет Кърджали. Най-голямата група. 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/1/24 09:43

    Много точен анализ. Адмирации.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/1/24 10:06

    Много точна констатация. Хора избрани на случаен принцип и преди всичко послушници без собствено мнение. Политиката трабва да е инструмент за решаването проблемите на хората, но за съжаление общинските съветници са инструмент в ръцете на отделни партийни велможи и дерибеи които мислят единствено и само за личните си корпоративни интереси облечени във власт. Хората обаче вече са отвратени и погнусени от тази политическа класа във България и скоро отпуснатите отгоре партийни списъци няма да намерят одобрение от избирателите. Ще настъпи момент в който хората ще избират личности като д-р Мухтаров. Човек с авторитет и професионалист в своята сфера, помогнал на много хора.Във близко бъдеще избирателите все повече ще заложат на независимите кандидати, а повярвайте има много такива интелигентни и достойни хора които биха били полезни на обществото. Кърджалийци заслужават да бъдат представлявяни от можещи и качествени хора, а не от хора които са маши в ръцете на партии и олигархични кръгове!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/1/24 12:00

    Напускам страната. Файда няма тука фсичко е хаус.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/1/24 12:04

    Предлагам кмета и шефа на Общинския съвет да поискат да взимат само 1лв заплата поне за определен период от време и ще се види колко Съветника ще остават за 0,80лв заплата

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/1/24 15:02

    С какво ви пречат съветниците,работят според изискванията на закона приет от народното събрание.За някои и народните представители са излишни.Кандидатирайте се,станете съветници и тогава ще разберете има ли полза от тях

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/1/24 18:59

      Чак такъв партиен лизач не съм, нито "магаре", че да ме изберат.

      Изтриване
    2. Анонимен23/1/24 19:05

      Правилно! Всеки във фейса е спец по всичко

      Изтриване
  6. Анонимен23/1/24 16:07

    Въпроса е за кого работят а не дали има полза от тях.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/1/24 16:23

    Да делят заплатата им за месеца спрямо часовете за месеца и да им се плащат за изработените часове. Абсурдно е да се говори въобще, че тези хора някога са били замислени за града. Всичките гонят лични интереси в този съвет. Не съм видял да се е случило нещо за града. Както казваха това е слаб 2 в училище, а и в политиката напоследък. Следователно след, като не са постигнали нищо от нито една партия, това означава, че нито една партия не работи за този град. Едните се оправдават с ДПС, а нямат никакви изложени публични сведения за престъпленията, в които самите те участват. Всички знаят как се гласува и кои за какво е гласувал. У тях обаче няма никакви мисли за хората. Сега ще видим новите какво ще направят. Имам съмнения, че знаят какви точно са задълженията им.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/1/24 16:27

    Целите, които се поставят с приемането на предлагания Проект
    на Етичен кодекс са следните:
     Повишаване на общественото доверие в органите на местното
    самоуправление и местната администрация.
     Създаването на гранции за прозрачност и отчетност при
    вземането на управленски решения и осъществяване на
    цялостната дейност на органите на местната власт.
     Регламентиране на ясни и ефективни правила за
    взаимодействие между гражданите и общинските съветници.
     Утвърждаване на ценности като честност, почтеност и морал в
    обществените отношения като цяло.
    Очаквани резултати от прилагането:
     Утвърждаване на върховенството на закона и обществения
    интерес, безпристрастността и публичността като основни
    принципи при осъществяване на правомощията на
    общинските съветници.
     Компетентно, ефективно и безпристрастно изпълнение на
    задълженията при спазване на закона и етичните правила.
     Недопускане на конфликт на интереси в работата на
    Общинския съвет.
     Осъществяване на ефективни механизми на контрол за
    спазване на етичните стандарти и санкциониране на
    нарушителите им.

    Нищо от това не се случва. Точно обратното.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/1/24 20:27

    Почти 99 процента от съветниците не биха спечелили ако бяха кандидат кметове от техните си населени места,а получават колкото или може би и по висока заплата от селските кметове.Три часа работа и 1000 лв заплата 🤑

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/1/24 21:10

    Щом е за няколко часа и са там зада работят за народа и имат друга работа да го правят безвъзмездно. Нека работят за народа, а не да го смучат, това са 41 000 лв. месечно в полза на и без това закъсалата община.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.