24rodopi.com/Общество

„Бюджетът на община Кърджали се предвижда да бъде с ярко изразен инвестиционен характер“.

Това ще чуят в петък общинските съветници от кмета Ерол Мюмюн. Той ще предложи за гласуване най-важната финансова рамка на редовната сесия на разпоредителния орган на 16 февруари. Точката в Дневния ред е под №13.

Както 24rodopi.com първи писа преди седмица, на рекорден бюджет предстои да заложи Община Кърджали. Той е в размер на 130 950 000 лева, като в сравнение с началния план за м.г. от 88, 8 млн. лв. увеличението е над 47 %. Този ръст се дължи на завишени държавни трансфери за делегираните дейности за 2024 г., както и на неусвоен преходен остатък от м.г.-основно с целеви характер на средствата, се посочва в докладната на кмета Ерол Мюмюн.

Заложените средства в проектобюджета от централния бюджет са 87 695 175 лева, като ръстът е с 14 на сто. Собствените приходи са изчислени на 28 112 394 лв.

През настоящата година Инвестиционната програма на Община Кърджали се планира в размер на 22 986 039 лв. Ще бъдат реализирани и 8 проекта, финансирани със средства от Европейския съюз, с индикативен размер на 4 427 692 лв.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/2/24 13:47

    Контрол на строежите отстояние между сградите. Пред блок 101 има ограда за строеж на 2 метра от блока

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.