24rodopi.com/Общество

За над 1000 безстопанствени животни ще бъде капацитетът на бъдещия Кучешки приют край Кърджали. Към момента се издава разрешително за строеж и ще се премине към процедура по обявяване на обществената поръчка, заяви кметът на Кърджали Ерол Мюмюн.

Предстои работна среща с всички кметове в областта, на която да се формират параметри за финансово участие на всяка една община. Впоследствие пък те трябва да влязат в бюджетите на администрациите за съответната година.

Бъдещото изграждане се предвижда да бъде на два етапа, като при първия ще бъде изградена база за настаняване на 600 безпризорни животни, административно- битова сграда с лечебен център и манипулационна и обслужваща инфраструктура, посочи кметът на Кърджали. На втори етап, вече изградените сгради и съоръжения ще бъдат допълнени с постройки за настаняване на още над 400 животни. Предвижда се към всяко от помещенията да има и отделено дворно пространство, за постигане на по- голям комфорт за обитателите.

Целият проект предвижда изграждането на 10 постройки и обслужваща инфраструктура към тях. Общата стойност е около 5.5 млн. лв, като стойността на първия етап се предвижда да излезе около 3.5 млн. лева, обясни Ерол Мюмюн.

Бъдещият приют се предвижда да бъде с много зелени площи, както и зони, които при допълнителна необходимост могат да бъдат запълнени с още постройки за настаняване на животни.

Предвижда се приютът да се ползва от седемте общини. Той ще бъде изграден край село Седловина.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/2/24 18:01

    Ray za cetirinogite,jacha be kmete.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/2/24 18:40

    За Нова спортна зала бяха предвидени
    /неосъществени/ 2 млн лв, а за Кучкарника 5млн лв?!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/2/24 19:10

    Въпросът е кога?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/2/24 19:34

    azis cte se da pravi kvo stana????

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/2/24 19:52

    Ха,дано!Обичаме животните,но и те са озлобени като хората от глад!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/2/24 19:56

    Ще бъде, да бъде, ще бъде и пак да бъде.
    Само не се казва, кога?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/2/24 09:05

    Дано! Амин!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/2/24 14:22

    Приютите не да решение за бездомните животни. Кой ще работи в тази институция,знаете ли как се гледат 1000 кучета? Особено както обикновено се изграждат отделени от населените места,с труден достъп,никой не би отишъл да осинови куче или да помага. Животните на улицата които оцеляват,то е благодарение на хора които ги хранят и се грижат за тях. С тези пари им помогнете да ги кастрират,да ги хранят, да ги настаняват в домове.
    Животни които няма как понякога да имат нужда от приютяване е са животни на които са им загинали стопаните, възрастни хора, болни, изгубени. Тогава,ние като хора трябва да проявяваме съпричастност и да намираме правилните решения,така че тези животни да не попадат на улицата, тъй като са домашни и да им се осигурят добри условия докато бъдат осиновени или до живот.
    Това със сигурност не е 'приют' за 1000 кучета. Нека кметовете да се организират и да посетят приюта в София и Варна и да решат,като хора,дали това е правилният начин да се решава проблемът с бездомните кучета,само и само да ни е 'чисто' по улиците.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.