24rodopi.com/Темата+

Нов стадион ще бъде изграден в кирковското село Бенковски. За внушителното спортно строителство вече са осигурени близо 2 милиона лева.

Нов футболен терен ще има и в Кърджали, като той основно ще бъде за детско-юношеската школа, за тренировки на представителния тим, но и с достъп за желаещи да спортуват граждани, научи 24rodopi.com.

Както първи 24rodopi.com писа, два стадиона ще бъдат построени тази година в област Кърджали.

Основно обновяване и модернизация на стадиона в село Бенковски, гласеше едно от предизборните обещания на кмета на община Кирково Шинаси Сюлейман.

Пред 24rodopi.com той потвърди новината. Правителството е одобрило проекта на община Кирково и предстои да се определи изпълнител на обществената поръчка.

“Футболното игрище ще бъде с размери 60 на 92,8 метра, с което се покриват критериите за провеждане на футболни срещи от първенствата на страната. Допълнително ще има лекоатлетическа писта и площадки за волейбол, баскетбол и тенис на корт”, заяви кметът на Кирково Шинаси Сюлейман.

Това е най-голямото спортно съоръжение на територията на общината и е терен не само за тренировки на футболните отбори, но и за множество спортни мероприятия, посочва и кметът на Бенковски Адриан Йорданов.

„Предвижда се да се направи нова тревна настилка с поливна система, да се модернизират трибуните и пистата, както и да се изгради нова сграда със съблекални и офиси“, сподели пред 24rodopi.com Йорданов.

Ново спортно съоръжение ще бъде изградено и в Кърджали, което ще е тренировъчна база за представителния тим на „Арда“ и основна за детско-юношеската школа. Граждани също ще имат достъп до терена в определени дни. Осигурени са близо 1 млн. лева от европейската футболна централа.


Както вече 24rodopi.com писа през декември м. г., стадионът в Джебел ще бъде основно ремонтиран. Теренът на стадиона ще бъде с естествено тревно покритие, лекоатлетическата писта ще бъде изцяло подменена , козирка ще покрива трибуните пред съблекалните помещения, които също ще бъдат разширени. Комплексът ще изпълни всички стандарти и ще може да приема подготовката на елитни футболни отбори. Добрата новина от Джебел идва след като стана ясно, че Националната програма за финансиране на спортното министерство е одобрило проектното предложение на екипа на кмета Неджми Али. Отпуснатите средства за ремонт са в размер на 939 002 лева.

Къде в областния град ще има нов футболен терен – четете по-късно тук

На снимките: Стадионът в Бенковски сега и проектът. Новата визия на спортния комплекс в Джебел

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/2/24 16:24

    В Дрангово кога?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/2/24 19:14

      След с. Зимзелен.

      Изтриване
    2. Анонимен2/2/24 21:53

      В Дрангово няма равно място , за какво пишете излишни коментари, или си вече на градус 😂😂😂

      Изтриване
  2. Анонимен1/2/24 17:58

    Kogato cafnat temenugite i rabotite tragnat zle.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/2/24 18:37

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/2/24 19:01

    Искаме баскетболно игрище в с. Пъртъклар...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/2/24 19:27

    Новият помощен терен ,ще отсечем гората в парк простор мечтата на
    д-р инженера от с.мост. Да освободим терен за жилищно строителство май ще се сбъдне.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/2/24 20:18

    erol vav kj ne ti trebva toi skoro otbor nqma da imame nqma smisal ot novo igri6te vav kj opravi pati6tata sled tva pomisli za stadioni 4e kakto e podkaral ramoto arda skoro nqma da ima otbor

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.