24rodopi.com/Темата+/Политика 

Ресми Мурад единодушно е преизбран за председател на Областния съвет на ДПС в Кърджали, най-голямата областна организация в страната. Той получи номинация от всички седем общински структури на партията в областта, както и от Областния съвет на Младежко ДПС и беше единствената кандидатура, издигната на 11-ата редовна отчетно-изборна областна конференция на ДПС-Кърджали. Събитието се проведе в събота в залата на Дома на културата и в него участваха 354 делегати. Сред тях бяха зам.-председателят на ДПС доц. д-р Хасан Азис, народните представители Адлен Шевкед, Елван Гюркаш, Байрам Байрам и Павлин Кръстев, кметовете на общини, председателите на общинските съвети, ръководителите на младежките и женски формации на партията.

След новия избор Ресми Мурад (на снимката вляво) благодари на делегатите на конференцията, както и на всички общински организация на партията в областта и техните председатели за номинацията и подкрепата. „Осъзнавам и знам какво е отговорността на председателя на Областния съвет на ДПС в Кърджали. Отчетохме един динамичен и доста труден мандат. Това, което предстои пред нас не смятам, че ще бъде много по-различно от това, което отчетохме през отчетния период. Винаги има още какво да се направи. Винаги заедно можем да бъдем по-успешни. Винаги може да стигнем до повече хора с цел да привлечем повече съмишленици в контекста на посланието на почетния ни председател д-р Ахмед Доган за организационно-структурно укрепване на партията, както и в контекста на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски да се върнем при хората. Мисля, че в Кърджалийска област ние не сме се откъснали от хората. Вероятно имаме и пропуски, които трябва да ги преодолеем заедно. Като областен председател ще положа усилия за да има спокойствие и сигурност. Да сме по-сплотени, по-единни, за да сме успешни“, заяви Ресми Мурад. 45 души влизат в новия Областен съвет  на ДПС-Кърджали.

Официални гости на областната конференция на ДПС бяха зам.-председателят на ДПС Халил Летифов, учредители на партията, репресирани и политзатворници, депутати, духовници.

Ресми Мурад направи обстоен отчет за дейността на областната организация на партията за изтеклия мандат. Той направи обширен анализ на всички проведени пет парламентарни избори, президентски избори с два тура и местни избори – октомври 2023. „От днешния анализ на дейността през отчетния период се вижда, че Областната организация на ДПС, заедно със своите структури  и активисти, е постигнала значими резултати. Задачите пред нас са много. Но за нас е важно едно – щом има ДПС, нашите права и свободи ще бъдат гарантирани. Ние не можем да разчитаме на други за решаването на нашите проблеми. Това зависи основно от нас, от кадрите и актива на организацията. Имаме нужда повече от всякога да бъдем единни, защото само тогава  сме силни. Само след 3 месеца предстоят избори за избиране на членове на  Европейския парламент. Целта на ДПС е за спечелване на 4-ма членове на Европейския парламент, както и да бъде втора политическа сила на тези избори. Убеден съм – всички ние вярваме, че ДПС е партия с бъдеще и, че това бъдеще зависи от самите нас.

Вярвам, че ще излезем от този форум още по-сплотени и уверени в себе си, добре преценили и анализирали изминалия период с положителните и отрицателните му страни и с ясна визия и силна воля за разрешаването на проблемите, стоящи пред нас. Нашата обща цел трябва да бъде надграждането на всичко постигнато до тук“, заяви Ресми Мурад.

Зам.-председателят на ДПС Халил Летифов предаде на присъстващите специалните поздрави на почетния председател и основател на ДПС д-р Ахмед Доган и на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски за пожелание за успешен форум и още повече успехи на кърджалийската организация. „За мен е огромна чест заедно да проведем най-висшия форум на нашата партия тук в Кърджали. Поздравявам председателя на Областния съвет на ДПС Ресми Мурад за изключително обширния му отчет. Този отчет сме го писали всички ние, всички вие в продължение на три години, за което искам да ви поздравя за постигнатите резултати, работата, за мъдростта и всички това, което сте постигнали. От доклада лъха една мъдрост, лъха една политическа зрялост, която е ценна за ДПС. Това ние е и наследство от почетния ни председател д-р Ахмед Доган, че всъщност колкото и да е трудно, винаги когато подхождаме с доброта и с отговорност към общото, ние винаги намираме мъдрите решения. Тук днес отчетът е доказaтелство за това, че с общи действия, колективен дух и обща работа ние постигаме целите и резултатите“, заяви зам.-председателят на ДПС Халил Летифов.

Зам.-председателят на ДПС доц. д-р Хасан Азис поздрави всички присъстващи на Областната конференция, най-голямата партийна организация в семейството на ДПС, с енергията, с резултатите, с поетата отговорност, с виждането за развитие през следващите години да направят следващите крачки,  с решенията, които ще се вземат по време на форума. „Днес е празникът на Кърджали, защото провеждаме Областната конференция на ДПС и то с резултати, които през годините от 1990 г. досега ние за първи път отчитаме исторически, с най-добри показатели и с изборни резултати, с които ние сме постигнали всички политически цели и задачи, които ни са поставили и от хората, и от централното ръководство“, заяви Хасан Азис. Той подчерта, че всеки един делегат на форума има пълното основание да се чувстват горди от свършената работа от всички нива на партийната структура. „Кърджали показва един модел на пълна съгласуваност на целите и задачите, както в партиен  план, така и в управленско отношение‘, каза още зам.-председателят на ДПС.

В своето приветствие народният представител Елван Гюркаш заяви, че за нея е огромна чест да застане пред най-голямата и най-мъдрата организация в семейството на ДПС. „Днес за мен вълнението е много по-голямо. От свое име и от името на моите колеги искам да изразя огромните си благодарност за гласуването доверие и за това, което постигнахме заедно. Поклон пред вас!“, заяви Елван Гюркаш. Тя подчерта, че 34 години заедно вървят по пътя, който е начертал почетният прeдседател на ДПС д-р Ахмед Доган. „Път, който не беше никак лесен за всички нас. Минахме през много бури, много предизвикателства, отстояхме, заедно се радвахме и плачехме, но ние бяхме заедно. Бяхме много сплотени и за това днес сме тук, заедно все по-мъдри и така ще бъдем по-успешни“, заяви Елван Гюркаш.

Народният представител Байрам Байрам поздрави областния председател на ДПС Ресми Мурад за всичко, което е направил и положените му усилия през изтеклия отчетен период. „По същия начин искам да поздравя и целия Областен съвет, защото несъмнено след 1990 г. това бе най-динамичният и най-активният мандат, защото всички ние заедно, които сме тук в залата, проведохме безапелационно успешни 5 парламентарни избори, президентски избори в два тура и най-важното – местни избори. Благодаря Ви! Надявам се  и през новия мандат всички ние да надградим  това, което направихме през последните 4 години“, заяви Байрам Байрам.

Поздравление към присъстващите от името на 7-те кметове на общини направи кметът на Джебел Неджми Али (на снимката вдясно). Той благодари на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган затова, че е гласувал кредит на доверие през годините и затова, че е дал възможност да се развиват. Също така, благодари и от името на всички присъстващи в залата, че е създал тази партия, благодарение на която днес имат своето достойно представителство в управлението на страната на различни нива. Кметът на Джебел Неджми Али подчерта и ролята на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, че като възпитаник на д-р Ахмед Доган  е успял да промени дневния ред на парламента, променил е фокуса на политиката върху обикновения човек и се е ангажирал да възстанови връзката на партията с избирателите. Акцентира и върху факта, че по негово предложение за първи път от 30 години е създаден отделен списък Приложение за капиталови средства към държавния бюджет. „От тази възможност ще могат да се възползват само тези общини, които имат проектна готовност, каквато имат общините от област Кърджали“, заяви Неджми Али. Той приветства председателя на ПГ на ДПС  Делян Пеевски за добрата комуникация и подкрепата, която дава на общините.

Областната отчетно-изборна конференция на ДПС-Кърджали номинира председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров за съпредседатели на ЦС на ДПС на предстоящата на 24-ти февруари 11-ата Национална отчетно-изборна конференция на ДПС. Форумът излъчи и 118 делегати за Националната конференция на ДПС.

Гюнер Шюкри, Кърджали

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/2/24 20:03

    Надминахме БКП и КПСС ! Слава!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/2/24 16:21

    Да живее армията на новите комуняги

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/2/24 20:31

    Депесар към колега:

    Как да съкратим времето за доставка на писмата?
    Прекрати да гледаш пътеписи по време на работното време!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/2/24 20:33

    Доган в бар:

    Давай едно коктейлче!
    Какво желаете?
    Един без митнически такси, моля.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.