24rodopi.com/Кърджали

529 361,97 лева са средствата, които ще бъдат отпуснати от държавата за изграждане на многофункционална спортна площадка в най-многолюдния квартал на Кърджали – „Възрожденци“. Проектното предложение, с което Общината кандидатства по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти за съоръжението, вече е одобрено, съобщи кметът на Кърджали Ерол Мюмюн.

Многофункционалната спортна площадка ще разполага с игрища за футбол, волейбол и баскетбол, спортни съоръжения и съпътстваща инфраструктура от типа на преместваеми съоръжения за съблекални и други.

Тя ще бъде разположена на площ  от 2 818 квадратни метра, в пространството пред блок 56 в квартал „Възрожденци“.

От спортното съоръжение ще могат да се възползват както жителите на квартала и на целия град, така и спортните клубове.

Община Кърджали е кандидатствала с проектни предложение и по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общински училища за периода 2024 – 2026 година, каза още кметът Ерол Мюмюн.

Очаква се резултатите да бъдат обявени към края на месец март.

„Надяваме се, че всички проекти , с които сме кандидатствали, да бъдат одобрени. Спортни площадки  и игрища ще бъдат изградени в шест училища в Кърджали и общината“, коментира Ерол Мюмюн.

С нови спортни съоръжение ще се сдобият ПГ по селски и горско стопанство, СУ „Йордан Йовков“, ОУ „Васил Левски“, ОУ „Св. Климент Охридски“ и СУ „Владимир Димитров – Майстора“ в град Кърджали и ОУ „Паисий Хилендарски“ в село Перперек.

Заложената сума по тези проектни предложения е общо 1 255 084,04 лева, които ще бъдат осигурени от държавата по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общински училища.

С изграждането на тези спортни площадки и игрища в учебните заведения, в Кърджали няма да има квартал без спортно съоръжение, посочи Ерол Мюмюн.

Той допълни, че още над 50 детски площадки ще бъдат изградени – в дворовете на детски градини, в селата на община Кърджали и в междублоковите пространства и парковете в града. За целта са ще бъдат изразходвани над 800 000 лева.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/2/24 19:33

    Дано се пази! Възрожденци е пълно с павиани, задължително камери и отговорност при щети

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/2/24 11:14

      точно,нооо и камерата може да отнесат макаците

      Изтриване
  2. Анонимен4/2/24 20:01

    Komentara kade e ba

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.