24rodopi.com/Кърджали

Процедурата за отдаване на концеия на общинските басейни в Кърджали вече е стартирала. Освен инвеститорът, който е проявил интерес към съоръженията още през март м.г., вече има и други желаещи.

Това обяви кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, който отговори на питане на общинския съветник Радослав Милев.

В момента се провежда редовната сесия на разпоредителния орган.

„Процесът е сложен и дълъг, има процедури, срокове. Това не е като да влезеш в магазина и да си купиш две бири“, отговори на „нетърпението“ на Милев кметът.

„Концесия или публично-частно партньорство са единствените варианти общината да се разтовари от тази непосилна финансова тежест. Направихме проучвания и анализи, нито една община не може сама да поддържа финансово подобни съоръжения“, подчерта кметът.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/2/24 12:27

    Eyvallah Erole

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/2/24 13:20

    Ще ви подреди май новия. Няма овъртания, хънта-мънта.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/2/24 16:06

    Браво Кмете

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/2/24 16:15

    Май почва нОВОТО нАЧАЛО

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/2/24 16:54

    Публично-частно партньорство е позната схема.

    Публично-частно партньорство се прави с апорт на общината.
    Кандидат Басейнчо и общината правят партньорска (орташка) фирма. Общината внася имот, оценен да речем на на 1 милион лв,, Басейнчо внася 1 милион лв.кеш, и двамата получават по 50% дял във фирмата. Общината нищо не получава от този кеш - той си седи във фирмата.
    Басейнчо (който има 50%+1) си назначава ръководство, харчи си парите сам, включително тези внесените, може да си ги плати като заплата, като бонус, или като услуги на външни фирми (пак негови, или на негови авери). И след време ей я фирмата на фалит, общината нищо не е получила, пари вече няма. И това е дори преди да правят големите врътки с вдигане на капитала, още апорти, и т.н.
    Колко държавни и общински активи ограбиха по тази схема.

    Кметът е за нов модел на управление на общинските имоти, което ще рече общинските съветници да работят за гражнаните, а не за свои хора.
    Г-н Ерол има хубави намерения, успее ли - ще успеем всички.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/2/24 16:59

    Кметът открито информира за трудностите. Похвала за прозрачността. Иска се твърдост и рационално решение. Да внимава със схемаджиите, да не го подведат.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/2/24 09:56

    Да е жив и здрав нашият кмет!Пожелавам му успех.Умен е и ще успее.Няма да му е лесно,но с повече упоритост,ум и хитрост успехът няма да закъснее.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/2/24 18:11

    Абе на тоз Радо нема ли кой да му подскаже че за Политика не е дорасъл, стига с тези самореклами !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/2/24 22:15

      Трябва да има повече съветници като Радо.
      Имаме обещанието процесите да са прозрачни.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.