Самуил Крумов/24rodopi.com/Лично мнение

Кофти е да отбелязваш паметна дата, формирала идеологията и акуширала създаването на партията ти, но на събитието да дойдат шест души. Не стои политически добре пред партийното ръководство. Няма масовост нещо.

Така минава 1-ви февруари в Кърджали всяка година. Ден на жертвите на комунизма. Последно се събраха шест души, барабар местният първи на ДБ, част от ДСБ. Що-годе отражение на електоралната подкрепа

Може би и затова общинският съветник от ДБ поиска 1-ви февруари да бъде включен в Културния календар на Общината. По този начин все ще пратят догодина два класа ученици под строй, че снимките от събитието да не са толкова постни.

Съветникът направи това предложение днес. Бе оставено за разглеждане от комисии. В мотивите си той изтъкна, че на тази дата през 1945 година срещат смъртта трима регенти, шестдесет и седем депутати, министри, генерали и полковници, общественици – жертви на Народния съд…

Знаете ли, че част от тези хора стават на крака и аплодират в парламента обявяването на война на САЩ и Великобритания? Защото са част от пронацисткото управление на страната по онова време. В тяхното управление евреите са лишени от земя. Готови са дори да ги пратят в лагери, но народът не позволява. Те искат влизане в съюз с Хитлеристка Германия…

За тяхната екзекуция не настоява Съветският съюз, а именно САЩ и Великобритания, защото именно тези хора  са дръзнали да воюват с тях. Знаете последствията. Чърчил дори иска да се ликвидират без съд. Т.нар. „Народен“ е просто, за да има поне някаква юридическа обосновка. Съветският съюз по това време няма отношение, България не е обявявала война на съветите.

Господа общински съветници, четете я малко тази история. Това, че двама президенти предложили тази дата за възпоменание на фашисткия режим, е отделна тема. Отбелязвайте си пред паметника датата, не търсете обаче ученици под строй. Защото историята не е само различни детайли, тя трябва да се разглежда в цялата тяхна съвкупност.

На снимката: Министър-председателят Богдан Филов, който предлага на парламента влизането във война…

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/2/24 12:30

    Умно-красивите са амеби, как да разберат. Пък и нацизмът им е в кръвта

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/2/24 14:27

    България е обявила война на Съветския съюз.Цар Борис заедно с Хитлер и Мусолини...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/2/24 14:38

    Nastojavali za likvidiraneto im SASCHT i Velikobritanija.Te sa pricinata.Uinstan Circil e nastoyaval v Sofijsko pole da zasjadat kartofi,sled razruchavaneto mu.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/2/24 20:39

    Нищо не оправдава касапницата Народен съд

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/2/24 20:49

      Моляяяя? Говньо, знаеш ли колко хора са загинали заради тези на снимката, колко деца са избити, на колко хора главите са били отрязани, защото се плащат хиляди левове за главата на опозиционер? Знаеш ли, бе, лайно тъпо?

      Изтриване
  5. Анонимен16/2/24 20:52

    Както е казал цар Борис на тези фашисти след обявяването на войната: Поне можехте да не ръкопляскате....
    Тия изчадия са като сегашните. Неистово искат да ни вкарат във война.
    После обаче да не мрънкат от новия Народен съд. Този път без заповеди от сащ и розовите

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/2/24 20:58

    Сегашните са от същото котило! Но веднага ще сменят резбата ако видят дебелия и пак ще ни яхнат!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.