24rodopi.com/Общество/Темата+

Двамата мъже, които ще застанат пред съда в Кърджали за измама по време на втората вълна на масовата приватизация, са се сдобили с инвестиционни бонове на обща стойност 173 490 лева.

Те използвали фалшиви пълномощни на имената на близо 4500 души, болшинството от които от Кърджалийско, но също така на хора от Хасково, Пловдив и дори София, научи 24rodopi.com. С документната измама те се разпореждали с общо над милион инвестиционни бонове, които били представени в периода август-октомври 2003 година пред Агенцията по приватизация.

Съдът е насрочил делото за разглеждане в разпоредително заседание за 14 май 2024 г., на което ще бъдат обсъждани въпросите по чл.248 ал.1 от Наказателно-процесуалния кодекс, посочиха от съда.

За насроченото заседание ще бъде съобщено на подсъдимите, техните защитници, Окръжна прокуратура – Кърджали, както и на пострадалите лица, които са изключително голям брой - близо 4 500 души.

В разпореждането си съдът е посочил, че явяването на пострадалите лица в разпоредителното заседание не е задължително, както и че в 7-дневен срок от връчване на съобщението, но най-късно до започване на разпоредителното заседание пред първоинстанционния съд, могат да направят искания за конституиране като частни обвинители и граждански ищци.

Двамата мъже Д.М. и И.К са от Видин, научи 24rodopi.com.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/2/24 18:31

    4500 svidetelja v sada.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/2/24 18:54

    Сакън да не им кажеш имената на подсъдимите,те са безименни подсъдими

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/2/24 20:08

    Един таликат собственик на заведенийе как измамил прийател с 250 хиледи евро това е измамата на века

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/2/24 20:15

    Защо пишете инициалите,а не имената?!Някакви си мангали са прибирали труда на хиляди хора,които бяха излъгани от държавата.Покоратурата както винаги хабер си них.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/2/24 20:42

    Държавата е Боклук

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.