24rodopi.com/Политика

"Видяхте вчера как се справи Мария Габриел. Външната политика е сложна. Мария Габриел трябва да бъде премиер и външен министър." Това заяви в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Коментарът му бе по повод адекватната реакция на Габриел по време на вчерашния съвместен брифинг с Дейвид Камерън. На събитието премиерът Николай Денков се запъна на въпрос за Северна Македония и се наложи Габриел да се намеси и да отговори.

„Трябва да има спокойствие между всички, Денков трябва да се прибере в кабинета, да си научи урока. Да не ни излага. Да види кой е правилният и признат от света външен министър“, каза Пеевски и подчерта, че Денков е много добър образователен министър.

Пеевски коментира и изявлението на Бойко Борисов по-рано, че в ресурсните министерства, управлявани от ПП-ДБ има корупция. "Ресурсът е във всички министерства на ПП. Нека си ги проверяват, да си гледат министрите. Борисов за едно е прав - ГЕРБ не може да носи отговорност за министерства, които не са негови. Те имат едно министерство и носят отговорност само за МВнР.

Депутатът допълни още: "Не може да се иска едно министерство, за да е глас на някоя партия. Външно министерство е на България и не може да е на никоя партия."

Пеевски за пореден път изрази оптимизъм, че ротацията ще се случи.

Сн: "Стандарт"

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/2/24 18:22

    Ама Никито иска да пътува, бе Пеевски

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/2/24 18:23

    Най-добре ще е да има Мажоритарни избори без партиите да са зад тях и с мандат от 12месеца и от всяка област да са само по двама

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/2/24 18:26

    Какво става с партиите на Божков и Президента

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.