24rodopi.com/Общество

Областната дирекция на МВР в Кърджали е постигнала много добро взаимодействие с прокуратурата и местната власт.

Това откроиха зам.-министърът на вътрешните работи Христо Стефанов и зам.-главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, които присъстваха на годишния отчет на дирекцията.

„За нас е важна оценката, която обществото дава на МВР, а това, което казаха кметовете на общини в област Кърджали, показва, че тук е постигнат много добър синхрон между полицията и местната власт“, изтъкна зам.-главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.

„Постигнатите резултати наистина са много добри, но наш важен приоритет остава превенцията – и по отношение на пътния травматизъм, и по линия на наркотиците особено при малолетните и непълнолетните, което ще ни даде спокойствие в бъдеще“, акцентира главен комисар Кангалджиев. Според него, независимо от постигнатите добри резултати, постоянни усилия са необходими и в превенцията на домашното насилие, като е важно да не се подценява нито един сигнал.

Специално внимание беше обърнато на обучението на полицейските служители, за да се попълнят дефицитите, които са натрупани през годините в този процес. Целта е всеки служител да бъде


добре подготвен, за да може действията му във всяка ситуация да са адекватни. Важно е да се повишава капацитетът на служителите, които работят по линия на финансовата престъпност и интернет измамите, при които се очертава тенденция на нарастване.
Главен комисар Кангалджиев благодари на кмета на Кърджали за вече стартиралия проект по изграждане на видеонаблюдение в града, което спестява много усилия при разкриването на престъпления.  С оглед усложнената обстановка по пътната безопасност в областта беше препоръчано да се направи внимателен и задълбочен анализ и усилията да се фокусират върху проблемите в този процес.

Зам.-министърът на вътрешните работи Христо Стефанов оповести, че са предвидени 20 млн. лв. от бюджета на МВР за текущи ремонти, вече е създадена комисия за разглеждане на проекти и успех ще имат най-инициативните ОДМВР в страната, които най-бързо и качествено подготвят документи и защитят предложенията си.

В отчета на ОДМВР-Кърджали участваха: областният управител Никола Чанев, административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратура Желязко Стефанов и Стоян Моневски, на Административния съд Ангел Момчилов, кметовете на общини – Себихан Мехмед, Илкнур Кязим, Ерол Мюмюн, Неджми Али, Шинаси Сюлейман, представители на местната власт, ръководители на институции и на структурни звена в МВР, които също изтъкнаха много добрата съвместна работа с ръководството на Областната дирекция за сигурността на гражданите в областта.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/2/24 19:21

    Браво на синхрона и координацията!Успешно се пази гражданина, държавността и възпитанието на подрастващото поколение! Успех!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/2/24 10:34

    Браво на какво че са ни крали 20години и повече и става ясно чак сега и въпреки това отчитат всичко е наред ?????????? Общината е вътре милиони левове и въпреки това всичко е наред.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.