24rodopi.com/Общество

„Все по-трудно се справяме. Цената на дървата за огрев постоянно се увеличава, а уж се говореше за намаление“, коментират хора в родопските села.

В градовете отоплението на твърдо гориво също става непосилно. „Говори се упорито, че дървата ще станат 500 лева за тон“, споделят пред екип на „Родопи voice“ родопчани.

Между 120 и 150 лева е кубикът по селата, докато в града тон нацепени се продават за 320 лева.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Алууууууу това е цената на дървата за така наречените народни представители които взимат 18000-20000 лв заплати и разни комисиони....за бедното и болното стадо трябва да са на народни цени ...иначе Революция

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/3/24 17:19

    Цената на дървата ще расте,износват ги за Гърция 200 тира дневно и после няма дърва ще е така а кой дава разрешение за такава голяма сеч,че хора от Сливенския край работят.Вие се молете да не стане 800 лева

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/3/24 17:22

    Тъпи селски пръчки.... без образование и не знаещи математика... Сметни колко ти струва един отоплителен сезон на дърва. Сега сметни колко ще ти струва с отопление на ток + климатика! Сметни си и цепенето на дървата, и мъкненето, и боядисването на всеки две години .....Сметни ги за 5 години ! И .... кое е по евтино!
    И бизнеса на тези дръвници ще секне! Ще стане като при пелетите! Ще те молят да им ги купиш.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/3/24 18:22

    Цената на дървата да стане 1 500 лв. За 34 години демокрация правилните фирми опоскаха горите, останаха голи бърда, климата се промени, няма вече снегове и дъждове, а от там и водата след време ще стане златна . За природните бедствия които настъпват това вече е друга тема .

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/3/24 18:08

    По скъпо от картофите скоро, тогава да садим дървета и да ядем талашит

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.