24rodopi.com/Общество/Темата+

Починалата родилка е живеела със семейството си във вилната зона на момчилградското село Багрянка. 33-годишната Айше Янкова нямала други деца, научи 24rodopi.com.

„Около 200 роми живеят там. Адресно са регистрирани, още навремето, в Чуково, но живеят край Багрянка. Повечето са безработни. Някои ходят на сезонна работа в Гърция“, разказаха за 24rodopi.com жители на селото.

Както вече писахме, 33-годишната жена е постъпила в 5 часа на 28 март в болницата в Кърджали в изключително тежко септично състояние, затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура.

Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио – установява се мъртъв плод. Непосредствено след секциото жената е преведена в отделението по анестезиология и интензивно лечение, където продължават всички необходими реанимационни мероприятия. Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране, пациентката почива в  9.40 часа, съобщиха от пресцентъра на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.

Извършва се вътрешна проверка. Предстои да бъде направена  патологоанатомична аутопсия.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/3/24 16:30

    Министерство На Здравеопазването трябва незабавно да почне проверки в Нашата Болница,Чудни неща стават в последните времена.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/3/24 19:41

    Kimsenin günahını almayayım ama çingene diye dikkat çevirmemişlerdir . İnsan ayrımı çok büyük

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/3/24 11:49

    NALI JENATA E BILA V BARZA POMO6T ....I..........

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.