24rodopi.com/Регион

Рехабилитация на въжения мост над яз. „Студен кладенец“ при село Лисиците – най-дългият пешеходен мост у нас, и облагородяване на района около него, предвижда приетата днес от ОбС Програма за развитие на туризма в община Кърджали през 2024 г.

Предложението е на общинския съветник от ГЕРБ Руслан Терзиев с мотиви, че съоръжението е част от популярните туристически маршрути в Източните Родопи, намира се в непосредствена близост до средновековната крепост Моняк и следва достъпът до двете забележителности да бъде максимално улеснен.

Терзиев настоява още да бъде разчистен пътят до Моняк от обраслата го растителност, да се укрепят компрометираните участъци и да се поставят указателни табели, а при възможност да се изгради и панорамна площадка на върха. Съветникът изрази надежда новото ръководство на общината да положи повече усилия за устойчиво развитие на туризма и увеличаване на инвестициите в сектора с цел икономически растеж и по-високо качество на живот, съобщават от пресцентъра на местната структура на партията.

На снимките: Мостът и селото

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/3/24 10:44

    Стига с това село 5 човека въжения мост кой ще оправи в Кж и най вече подстъпите към него ???!!!!??

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/3/24 10:54

    Браво браточка

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/3/24 13:18

    Браво Руслане!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.