24rodopi.com/Общество

Най-известният кравар в тази част на Родопите отново влезе във фокуса на съдебното внимание. Айдън Ю. от Петлино обвини старши инспектор в НАП, че го е заплашил с убийство. Набеждаването обаче му струва условна присъда и обезщетение.

Мъжът, чиито крави кърджалийци от години наричат „градския добитък“, посетил офиса на приходната агенция в областния град. Той подал молба за предоставяне на копия на документи от извършена му данъчна проверка. Първоначално той разговарял със служителка, главен специалист в сектор. Тя му предоставила копията, но Айдън Ю. заявил, че това не са документите, които му са необходими. На място бил повикан и старшият инспектор, направил проверката. Между двамата възникнал спор пред няколко свидетели, тонът бил повишен, а в крайна сметка инспекторът се запътил към кабинета си, а животновъдът напуснал сградата. От НАП обаче, Айдън се отправил направо към Районната прокуратура, където подал жалба, че му била отправена заплаха за живота от страна на данъчния. „Жалбата е във връзка с отправена закана със смърт“, написъл Айдън.

Започнала проверка, която след месеци завършила с постановление за отказ да се образува наказателно производство. Нито един от свидетелите не потвърдил версията на животновъда.

Набеждаването и уронването на престижа костваха условна присъда от 10 месеца „лишаване от свобода“, както и „Обществено порицание“ за Айдън Ю. Той ще трябва да плати на държавния служител и обезщетение в размер на 3000 лева, както и съдебните разноски на двете съдебни инстанции в общ размер на 4000 лева.

Припомняме, че животновъдът се прочу през последните години като Жалбоподател №1 в страната. Бил е и клиент на прокуратурата, след като се оказа, че е ползвал чужди земи, без знанието на собствениците, за да получава европейски субсидии.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/3/24 12:14

    Няма ли кой да му свие сърмите на тоя ненормалник бре

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/3/24 13:20

    Айдън ако живееше в друга държава отдавна да беше в кауша . Има крави и като ги пусне от с.Петлино без негов надзор те пасат където намерят както в района на с.Петлино така и в района на с.Резбарци . Хората са пропищели от него . Иначе той винаги е прав и постоянно се жалва по инстанциите, полиция, прокуратура, съд . Има един друг човек също от с.Петлино, казва се Мойсин който си пасе животните но никога те не са правили пакости на хората . В България като не се спазват законите така ще бъде .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/3/24 15:42

    Toz tapak s men imashe delo vseki edin go sidi veche im pisna ha na sadiiite

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.