24rodopi.com/Общество

„Добрите строители в Турция вече получават по 1700-1800 евро на месец. За да мога да сформирам бригада за изграждането на нова кооперация в България, аз им гарантирам по 2 500 евро на месец“, споделя пред 24rodopi.com Джем Екремоглу, който осигурява турски строителни бригади за обекти в София и Пловдив.

С наемането на работници от трети страни се запълниха огромни пробойни на трудовия пазар, като най-търсени в строителния сектор са турските строители.

„Много ваши опитни майстори заминаха на Запад и тук има огромен дефицит на качествени специалисти и на работна ръка като цяло. Добри фаянсаджии, например, в България вече работят за депутатски заплати. Ние от Турция водим зидари, мазачи, кофраджисти, както и бригади за гипс картон, шпакловка, фаянс, теракот, боядисване“, допълва Екремоглу.

В момента на трудовата борса се търсят строителни работници – боя и шпакловка, за 2 400 – 2 800 лева бруто, до кофражисти за 4 500 лева брутна заплата. Много са и офертите за работа в Западна Европа. Фирма търси да назначи монтажници на окачени и вентилируеми фасади с обещанието „Отлично заплащане - от 2160 евро нетно възнаграждение, и бонусна система, в зависимост от постигнатите резултати, чрез която възнаграждението достига до 3300€ нето“.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/3/24 17:35

    Тук фирмата не може да ти даде 2000 лева и за това всеки си намира работа сам или колега и си работят фирмата да ми даде заплата 2500 евро ще работя и аз защо да ходим чак някаде си на майна.... Тая фирма да ми се обади

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/3/24 17:54

    В същото време ги осигуряват на минимална, получават помощи, формират фалшива статистика и т. н.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/3/24 20:09

      Ние не можем да се сравняваме с хора, които са живяли в турция-хем нахални, хем натегачи. Навсякъде се защитават техните интереси дпс защитава най-вече техните интереси

      Изтриване
  3. Анонимен3/3/24 20:30

    Увеличиха заплатите на строителите в Турция, вече взимат минимум 55 хиляди лири това прави над 3000 лева.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/3/24 20:55

    Като работиш 15 часа и във Кърджали ще ги взема тия пари

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/3/24 22:08

    Депутатите си седят и мислят какво да променят в устава или там каквото е ела и работи в обекта и тогава дали взима или не взима тук се печелят със честен труд не искам да се сравнява строителната работа с депутатите взимал много

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/3/24 10:28

      Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.