24rodopi.com/Общество

Бездомно куче разкъса крака на жена на Пасарелката. Нападението станало на 1-ви юни миналата година, докато жената се прибира към дома си в квартал „Възрожденци“.

На пешеходния мост тя се разминала със семейство - мъж и жена, които водили няколко кучета на каишки. Веднага след тях обаче вървял бездомен пес. След разминаването си с кучето, животното се върнало и нападнало в гръб жената. Тя била нахапана по лявата подбедрица. Виковете й за помощ накарали кучето да избяга, а на място се притекли минувачи, които позвънили на 112. Били пратени екипи на Спешна помощ и полицията. Жената била откарана към болницата, където раните били обработени, била й поставена и инжекция с противобясна ваксина.

Месеци след инцидента, жената заведе дело. Съдът наложи да й бъде изплатено обезщетение в размер на 6 000 лева.

След десетилетие празни приказки за изграждане на кучешки приют, дейностите по изграждането му ще стартират през тази година. Над един милион лева са заделени от Общината за първия етап от строителството, обяви само преди седмица кметът Ерол Мюмюн. Той бе категоричен: Кърджали ще има приют, а този хроничен проблем с уличните кучета ще бъде решен.

Над 150 средно на година са нападенията над граждани от страна на бездомни четириноги. Хиляди левове под формата на обезщетения е изплатила Общината поради липсата на приют.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/4/24 12:30

    Хасан нали ряза ленти няколко пъти

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/4/24 13:33

    Da gi prispadnat ot zaplatana na hasanco!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/4/24 13:37

    Не знам как ще се изплатят тези грехове, набрани в продължение на 20 години.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/4/24 13:53

      Бог забавя но не забравя,Става въпрос за Асанчо

      Изтриване
  4. Анонимен23/4/24 14:09

    Браво на Кмета. Дано само да не са приказки, както сме свикнали да чуваме 20 години.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/4/24 14:24

    Джемилето къде изчезна нещо и тя изчезна барабар с Хасан дали пък не е било бизнес всичко и то общ 😉😉😉 вече ни се чува ни се вижда Джемиленце къде си бе душичко хайде сега ела и си прибери хапещия пес и се погрижи за него нали си много жаловита към тях хайде твой ред е

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/4/24 14:26

    Хасанеее,Хасанеее.......

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/4/24 14:47

    Глобата трабва да се заплати от защитниците на кучета не от Общината от нашите данъци

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/4/24 15:13

    Браво на този съдийски състав ! Наказва ли, наказва общината. Т.е. НАС , ВСИЧКИ НИ ! Иначе физически лица трудно се наказват така. Знаете защо нали ???? От бюджета дтрудно се...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/4/24 16:39

    Прокуратурата защо не прави нищо? Трябва да умре някой, за да си свършат работата ли? Предишния кмет е най-големия виновник за това безобразие! Остави дупки и кучета в този град!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/4/24 19:10

    Едно време като ги стреляхме мрънкахте и викахте полиция

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/4/24 20:23

    На Запад, прибират безстопанствените животинки в приют, и в срок от 3 месеца, ако никой не осинови животинчето, то се приспива. Никъде в развитите европейски страни, не гледат безстопанствените животни докато умрат от старост.
    Дано и у нас въведат същите правила.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/4/24 11:44

    А как стои въпроса с песовете които се гледат в апартаментите на блоковете ? Собствениците регистрират ли ги в Общината, плащат ли за тях данъци, ваксинират ли ги по надлежния ред и дали спазват Наредбата за тишина на останалите живущи ? Компетентен отговор от страна на Общината ще има ли ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.