24rodopi.com/Политика

Бившият полицай от службата за сигурност в Момчилград и Кърджали Марин Димитров, чието име нашумя преди години в аферата „Роко“, а сега е задържан като съпричастен към „организирана престъпна група в митниците“, е предложил 250 хиляди евро, за да бъде назначен Венцислав Кирчев за шеф на Главна дирекция "Национална полиция", според показания на таен свидетел. Това стана ясно в съдебната зала по време на гледането на мярката за неотклонение на обвинения за участие в контрабанда и скандалното дело по ОПГ в митниците, предаде агенция "Фокус". Кирчев е бивш шеф на полицейския участък в Черноочене, а през октомври 2022 година бе кандидат за депутат от „Продължаваме промяната“ в 9-и Кърджалийски многомандатен избирателен район.

Обвиненият в контрабанда Марин Димитров и адвокатът му Любомир Таков поискаха той да излезе от ареста, но Софийският апелативен съд го остави зад решетките. 

След заседанието на съда прокурор Стоян Лазаров поясни: "Показания на таен свидетел сочат, че Марин Димитров е предложил 250 хил. евро, за да бъде назначен Венцислав Кирчев за шеф на Главна дирекция "Национална полиция". Той свидетелства, че обвиняемият Марин Димитров е участвал в контрабандни канали. Това му е служебно известно като директор на ОДМВР-Хасково за времето, докато е бил такъв. В подкрепа на неговите думи са и снимки, намери в телефона на сина му, на които са баща и син, Николай Николов-Паскал и приятелката на Стефан".

На въпрос на кого са предлагани парите, прокурор Стоян Лазаров посъветва журналистите да се обърнат към колегите му от Софийска градска прокуратура, които се занимават с разследваното.

"Има разпит на свидетел с тайна самоличност, който беше цитиран от настоящия съдебен състав при обосноваването на обоснованото предположение", изтъкна Лазаров на журналистически въпрос относно това дали има нови доказателства.

В зала се чу вече за свидетели номер 14-и и 17-и, но прокурорът не можа да бъде конкретен точно колко до момента са тайните свидетели.

Според прокурор Илия Точев, Марин Димитров (на снимката) е правил контакта и връзката между български и чужди граждани, за да преминават ТИР-ове с нелегални цигари през контролните пропускателни пунктове Капитан Андреево, Калотина и Лесово. Поддържал и контакти с митничари и граничари, като от години и баща, и син Димитрови са поддържали отношения с Паскал.

Показанията на таен свидетел номер 17 и таен свидетел номер 14, сочат, че Марин Димитров е познавал и запознавал с други лица Никола Николов - Паскал, както и че е търсил хора за връзка за осъществяването на канали за безпрепятствено преминаване на контрабанда. Включително и с лица на висши държавни длъжности като обвиняемите по делото Петя Банкова и Живко Коцев.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/5/24 09:20

    МАФИОТ В МАФИОТСКА ДЪРЖАВА

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/5/24 10:23

    Това за митниците е чиста уйдурма,защото те отстраниха митничарите крадливи на ГЕРБ затова ги арестуваха

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/5/24 10:28

    Бай Марин е пълно кукуригу,но чудното е как толкова хора се връзват на врътките му.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/5/24 20:05

    Всички държавни един са Корумпирани .МИТНИЧАРИ.ДЕПУТАТИ ..МИНИСТРИ. МВР ГДБОП НЕ САМО МАРИН ДИМИТРОВ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.